Tarsus'ta Müdür Yardımcısı ve Öğretmenin Darp Edildiği İddiası

Tarsus ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Aktif Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası şubeleri, müdür yardımcısı ile öğretmenin bir veli tarafından darp edilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen Tarsus Şube Başkanı İlyas Tan, Yarenlik Alanı'nda grup adına yaptığı açıklamada, şiddettin toplumsal bir sorun haline geldiğini belirterek, ''Hemen her gün, öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberler basına yansımakta ve hız kesmeden devam etmektedir'' dedi.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı ve öğretmeninin öğrenci yakınlarının saldırısına uğradığını ifade eden Tan, şunları kaydetti:

''Yine üzülerek söylüyoruz ki, bu saldırılar ilk değildir. Çalışanlarına bakmayan bakanlar olduğu sürece, son olmayacak gibi görünmektedir. Yaşanan bu saldırıların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönetenlerdir. O koltukları işgal edenler, öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, değersizleştirerek, yetkisizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bu saldırıların önüne güvenlik önlemlerini artırarak geçmek mümkün değildir. işsizlik, yoksulluk, ahlaki erozyon, göç, medyanın şiddeti özendirmesi bu sonuçların yaşanmasına neden olmaktadır.''

Tan, eğitim sendikaları olarak emekçilere yönelen bu şiddeti kınadıklarını ve bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA