Mutso Bütçesi, 3 Milyon 120 Bin Lira Olarak Belirlendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, 2013 yılı bütçesinin 3 milyon 120 bin lira olarak bağlandığını bildirdi.

Mutso Bütçesi, 3 Milyon 120 Bin Lira Olarak Belirlendi
MUTSO Meclisi, Oda’nın 2013 iş programı ve bütçesini meclis salonunda müzakere etti. Toplantıda konuşan Karakuş, ülkemiz ekonomisi 2012 yılı sonunda makroekonomik anlamda kriz etkilerini geride bırakarak, 2013 yılına umutla bakıldığını söyledi.

Ülkedeki birçok işletmenin henüz makroekonomik iyileşmeden nasibini alamadığını ve iyileşme sürecinin işletme aktiflerine henüz yansımadığını anlatan Karakuş, “Üyelerimizin birçoğunun finansal kuruluşlara ve kamu kurumlarına birikmiş borçları olduğu gözlemlemekteyiz. Üyelerimizin kamu borçlarını ödemeye yönelik getirilen düzenlemenin kamu bütçesini finanse etmesinin yanı sıra Odamız bütçesine de olumlu yönde katkı yapmış olup, bu sayede Odamız gelirlerinde artış yaşanmıştır. Çünkü Odamız üyelerinin bir kısmı yüksek gecikme ve tecil faizleri nedeniyle geri ödemekte zorlandıkları borçlarını yeni düzenleme ile ödeme şansına kavuştular.” dedi.

Karakuş, tasarruf edilen harcama ödeneklerine rağmen Odanın hizmetlerinin aksatmadan sürdürüldüğüne dikkat çekerek, “Odamızın üyelerine sunulan hizmetin kalitesi her geçen gün artmaktadır. Üyelerimizin artan taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla üyelerimizin beklentilerine yönelik yeni ve özgün projeler gerçekleştirilmesi, Odamız üyelerine sunulan hizmetlerin arttırılması ve üye memnuniyetinin en üst seviyede tutulması gerekmektedir. Bu amaçla Odamızın üyelerine sunduğu hizmetlerin kalitesinin daha yukarılara taşınmasına yönelik çalışmalara başlanmış olup, ISO 9001 belgesi alınmış akreditasyon için TOBB’a başvuru yapılmış ve kısa sürede Odamız akredite odalar arasında yerini alacaktır. 2013 yılında da harcamalarda tasarruflara azami özen gösterilecek, yapılacak harcamalarla en etkin ve verimli sonuçlar alınmaya çalışılacaktır.” ifadelerini kullandı.Oda bütçesinden yapılan harcamalarda tasarruf ilkesine bağlı kalındığının altını çizen Karakuş, “2012 yılı bütçe uygulamasının itinalı ve titiz takibi sonucunda; 10 aylık dönemde gelir bütçesi ile gider bütçe arasında; toplam 964 bin 962,16 TL olumlu fark meydana gelmiş olup, malumlarınız olduğu üzere tasarruf edilen bu miktar yeni hizmet binamızın finansmanında kullanmıştır. Odamızın geçmiş bütçe dönemlerinde olduğu gibi bu bütçe döneminde de varlıklarında önemli artışlar meydana gelmiş, bu sayede, Odamız gerek camiamızın gerekse kendisinin ihtiyacı olan hizmet ve yatırımların yapılabilmesine zemin hazırlanmıştır. 2013 yılı bütçe tasarısında da görüleceği üzere; Bütçe Gelirleri 2012 yılı 10 aylık gerçekleşme rakamları 2008, 2009 ve 2010 yılları kesinleşmiş bütçe rakamları dikkate alınarak hazırlanmıştır. 2013 yılı için 3 milyon 120 bin TL olarak tahmin edilmektedir.” diye konuştu.

Başkan Karakuş, 2013 bütçesini gerçekçi ve samimi bir yapı ve düşünce içerisinde hazırladıklarını vurgulayarak, “Bildiğiniz üzere 2013 yılında Odamızın uluslararası fuar alanı güdümlü projesinin devreye sokulması önemli ve ivedilikli projesidir. Bu proje hayata geçince Muğla ve Odamız daha da güçlenecektir. Bütçe, değerli katkılarınızla daha mükemmel bir yapıya kavuşacaktır. Şimdiden Yönetim Kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Güçlü alt yapı olmadan güçlü kurum olamayacağı gerçeğini bir kez daha vurguladıktan sonra güçlü bir Oda hedefi için önemli bir adım olan 2013 bütçesinin Odamız, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olması temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bülent Karakuş’un konuşmanın ardından 2013 yılı tahmini bütçe tasarısı ve bütçeyi oluşturan cetveller teker teker oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi. Bütçe kabulünün ardından Başkan Karakuş, işadamlarının kolay ticaret yapabilmeleri için yeşil pasaport alabilmeleri için girişim başlattıklarını sözlerine ekledi .