Cindoruk, Özel Harpçilerin ifadesinin alınmasına engel olmuş

TBMM’de 1993’te kurulan Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Hüsamettin Korkutata ise canlı yayında komisyon çalışmalarında yaşadıkları zorlukları ve Türkiye’nin o karanlık dönemlerini anlattı.

Cindoruk, Özel Harpçilerin ifadesinin alınmasına engel olmuş
“ PKK 'ya yardım eden işadamlarının ve sanatçıların listeleri elimizde…” Dönemin Başbakanı Tansu Çiller 'in 4 Kasım 1993 'te cümleyi kurmasından çok kısa bir süre sonra Türkiye , peş peşe öldürülen Kürt işadamları ve bürokratların haberlerini okumaya başladı. Çiller 'in 1993 'teki bu sözleri bir anlamda karanlık, korkutucu, acımasız, pervasız ve gayrimeşru olaylara açılan kapı oldu. Türkiye, 90 'lı yıllar boyunca faili meçhuller, köy boşaltmalar, toplu öldürmeler, siyasi cinayetler, yargısız infazlar, 'asker - polis - mafya ' tarafından oluşturulmuş çeteler, provokasyonlar ve bunlara uydurulmaya çalışılan kılıflarla uğraştı.

TBMM 'de 1993 'te kurulan Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Hüsamettin Korkutata ise canlı yayında komisyon çalışmalarında yaşadıkları zorlukları ve Türkiye 'nin o karanlık dönemlerini anlattı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Ne oluyor” adlı programda “90 'ların karanlığının” masaya yatırıldığı programda Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Hüsamettin Korkutata, Hüsamettin Cindoruk 'un Özel Harp Dairesinin ifadesinin alınmasını engellediğini söyledi.

CİNDORK “İFADEYE ÇAĞITMAYIN” DEDİ


Komisyon olarak çalışma yaparken, faili meçhul cinayetlerde devletin bazı kurumlarının olduğu bilgisi aldıklarını ifade eden Korkutata “Özel Hareket dairesi bu ülkede resmen teşekkür ettirilmiştir. Biz Özel Harp Dairesi 'ni ifadeye çağırdık. Cindoruk bize dedi ki 'Bunları bir daha aramayın ' dedi.” ifadelerini kullandı.

38 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, SONUÇSUZ KALDI


Korkutata, komisyonda Özel Harp dairesi ve Genelkurmay 'dan kimseyi dinleyemedikleri söyleyerek “Bizzat meclis başkanı 'böyle bir şey yapmayın, arkadaşlar gelmiyor ' dedi. Biz 38 tane suç duyurusunda suç duyurusunda bulunduk ama bir tanesi bile ele alınmadı.” diye konuştu.

KORUCUYA VERİLEN YETKİ BİZE VERİLMEDİ


Dönemin DGM Başsavcısı Nusret Demiral ve DGM Savcısı Ülkü Coşkun 'un komisyona bilgi ve belge verilmemesi konusunda kurumlara resmi yazı gönderdiğini hatırlatan Korkutata “Biz buna çok üzüldük. Bize ifade veren Emniyet Müdürü görevden alındı. Bir korucuya verilen imkanlar bize verilmedi” dedi.

BEYAZ GAZETE