“seslerle Anadolu” Cezaevi Mahkumlarıyla Buluştu

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan hükümlülerin moral değerlerini yükseltmek amaçlı etkinlik düzenlendi.Gösteride “Seslerle Anadolu” adlı eser kader mahkumlarıyla buluştu.

“seslerle Anadolu” Cezaevi Mahkumlarıyla Buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Seslerle Anadolu” adlı eser, hükümlülerin moral değerlerini yükseltmek ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda icra edildi.

Program öncesinde konuşma yapan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, etkinliğin öneminden bahsederek, “Hayatın farklı şekilde belirli noktalara sürüklediği insanlar da bizim insanımız. Kötü talih güzel vesileler doğurabilir. Bu akşam çok uzun yıllar sürebilecek işbirliğinin başlangıç sözlerini söylüyoruz” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, “Biz sizleri hiçbir zaman toplum dışında hissetmedik. Sizler buradan çıkınca bizlerle yaşayacaksınız” ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından, opera ve bale sanatçılarının gösterisi başladı.

‘Allı Turnam’ ve ‘Beyaz Giyme Toz Olur’ türküleri seslendirilirken, bir yandan da mahkumlara tiyatral gösteriler sunuldu. Köroğlu’nun hikayesinin de anlatıldığı “Seslerle Anadolu” adlı eserde, Mevlana’nın şiirleri ile Hacivat ve Karagöz'ün oyunlarına yer verildi

Kaynak: İHA