Bakan Bozdağ, Viyana’da Türk Özel Phönix Lisesi’ni Ziyaret Etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’ya Özel ziyaret nedeniyle gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Viyana'da Türk özel Phönix Lisesi'nin yuva, ilk ve orta bölümünde incelemelerde bulundu.

Okul öğrencilerinin sundukları müzikli gösterileri izleyen davetlilere duygulu anlar yaşattılar. Bakan Bozdağ, okul yöneticileri ve öğrenci velilerine hitaben yaptığı konuşmada, Avusturya'da yaşayan Türk toplumunu birlik ve beraberlik içinde görmekten ziyadesiyle mutlu olduğunu belirterek, bunda katkısı olanları kutladı. Bozdağ, Avusturya'da eğitim alanında faaliyet gösterenlerin sadece kendi geleceklerini değil aynı zamanda evlatlarının da geleceğini inşa ettiklerini bildirdi.

Bozdağ,"Eğer biz ileride daha mutlu, daha başarılı bir toplum olmak istiyorsak eğitime önem vereceğiz.Böylelikle hem kendimize hem birlikte yaşadığımız topluma hem de Türkiye'ye büyük katkı sağlamış oluruz. Eğitime her türlü katkıyı ve desteği vermek zorundayız. Burada eğitim görenlerin Almanca'yı ve Türkçe'yi çok iyi öğrenmelerini istiyorum. Almanca kadar Türkçe'yi de İstanbullular veya Yozgatlılar kadar iyi öğrenmeliler. Dil öğrenerek hazinemizi çoğaltalım, imkanımız varsa üçüncü bir dili de öğrenelim. Almanca'yı bir Viyanalı gibi, Türkçe'yi bir İstanbullu gibi konuşan evlatlar yetiştirirsek başarılı olmuşuz demektir. Burada yaşayan yurttaşlarımızın başarılı olması bizim temel dileğimizdir. Bunu yaparken de kendi kişisel kimliğimizi ve kültürümüzü de korumalıyız." Eğitimcilere, "dini konularda insanlara yeteri kadar doğru kaynaklardan bilgi vermeleri" önerisinde bulunan Bozdağ, "Din ve dil bir köprüdür. Bu köprülerin güçlü inşa edilmesi çok önemli. Kültürel değerimiz, dilimiz ve dinimizin geldiği çeşmeden kana kana içmeliyiz. Dilimizi ve dinimizi doğru şekilde öğrenmeli ve gelecek nesillere de öğretmeliyiz. En hayırlı işi eğitime destek verenler yapmaktadır" ifadesini kullandı.Bozdağ, Türkiye'nin her zaman yurtdışındaki yurttaşlarının yanında olduğunu anlatarak, "Nerede bir vatandaş, bir soydaş, bir akraba varsa Türkiye sonuna kadar onun yanındadır" dedi.

Türk vatandaşlarının arkasında sadece 75 milyon nüfusla değil, ekonomisi ve kültürüyle güçlü bir Türkiye olduğunu bildiren Bozdağ, yurtdışındaki Türk vatandaşlarının hiçbir zaman yalnız olmadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA