Bakan Yıldırım: Diyarbakır'ı Ülkenin Diğer İllerine Bölünmüş Yollarla Bağladık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Diyarbakır'ı sağından, solundan, kuzeyinden, güneyinden ülkenin diğer illerine bölünmüş yollarla bağladık.

Yolları ördük, milleti birleştirdik. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kardeş yaptık. Bu ülkenin kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ve düşmanlarını çatlatmaya ihtiyacı var. Bunun için çalışıyoruz." diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Üniversite Köprülü Kavşağı'nın açılışı için Diyarbakır’a geldi. Bakan Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada,
Dicle Üniversitesi’ne giden söz konusu eski yolun üniversitenin giriş ve çıkışlarına yakışmadığını, bu nedenle yeni kavşak yaptıklarını ifade etti.

Yıldırım, "Bitlis, Siirt güzergahlarını bağlayan modern kavşak projesini başlattık. 1 yılda tamamladık. Hizmete açıyoruz. İstanbul,Ankara, İzmir’de olduğu gibi gayet güzel bir kavşak olmuş. Bütün kavşakları yemyeşil yapacağız güzel mekanlar olacak." dedi.

Sadece Diyarbakır’a 12 tane kavşak yapıldığını, 3’ünü hizmete açtıklarını, diğer 4 tanesinin de 1-2 ay içinde tamamlanacağını anlatan Yıldırım, "Diyarbakır medeniyetlerin buluştuğu nokta olmanın yanında yollarında buluştuğu şehir olacak." ifadelerini kullandı. Bazı kişilerin “200 milyon kavşaklara harcanır mı?” diye sorduklarını kaydeden Yıldırım, “Mevzu Diyarbakır olursa daha da fazlası harcanır." ifadelerini kullandı.

"DİYARBAKIR'A 80 YILDA 45 KİLOMETRE YOL YAPILMIŞ"

Cumhuriyet tarihi boyunca 80 yılda Diyarbakır’a 45 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "80 yılda Diyarbakır’a yapılan bölünmüş yol ne kadar biliyor musunuz? Topu topu 45 kilometre. Seneye böldüğünüzde yarım metre yani 500 metre düşüyor. Ülkenin kalkınması için çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arkadaşları ve AK Parti 10 yılda 327 kilometre bölünmüş yol yaptı. Bir yanda da 80 yılda 45 kilometre. İşte hizmet budur. Lafla işimiz yok. Kimileri kilometrelerce laf eder, bir arpa boyu yol yapar, AK Parti iktidarı da kilometrelerce yol yapar, ancak bir arpa boyu laf söyler." diye konuştu.

Diyarbakır’ı Mardin, Elazığ, Batman ve Siirt’e bağladıklarını anlatan Yıldırım, "Diyarbakır'ı sağından, solundan, kuzeyinden, güneyinden ülkenin diğer illerine bölünmüş yollarla bağladık. Yolları ördük, milleti birleştirdik. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kardeş yaptık. Bu ülkenin kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ve düşmanlarını çatlatmaya ihtiyacı var. Bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, Diyarbakır’a kavşağın dışında çevre yolunun da yapılacağını dile getirdi. Urfa’ya, Batman’a, Mardin’e gidecek olan vatandaşların şehir içine girmeden ulaşımlarını sağlayabileceklerini dile getiren Yıldırım, "Çevre yolunun 13 kilometresi bitti. Geriye 30 kilometresi kaldı. 1,5 yılda 30 kilometre çevre yolu da bitecek. Toplam 43 kilometre çevre yolu Diyarbakır’a kazandırmış olacağız." dedi.

"YOLLAR ASFALTLANACAK"‘

Diyarbakır’ın yollarını yapmak yetmez’ diyen Yıldırım, diğer yolların da asfaltlanacağını dile getirdi. Bu proje kapsamında 300 kilometre yolun yeniden asfaltlanacağını dile getiren Yıldırım, “Diyarbakır’ın komşu illerine kadar sıcak asfaltla kaplıyoruz. Bunların tutarı 450 milyon lira. Helal-i hoş olsun. Diyarbakır’da nerede hizmet var diyenlere söylüyorum. 2 katrilyonluk proje hedeflendi. 1 katrilyonluk proje gerçekleştirildi.

Geriye 1 katrilyonluk proje kaldı. Onu da yapacağız.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle kavşak hizmete açıldı. Bakan Eker ve Yıldırım daha sonra Ak Parti Diyarbakır İl Teşkilatının Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlediği ‘Siyaset Akademisi’ programına hareket etti.