Bartın'da Görevi Başındaki Orman Muhafaza Memurunu Öldüren ve Bir Mesai Arkadaşını Da Yaralayan Sanık, Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, görevi başındaki orman muhafaza memurunu ruhsatsız tabancasıyla öldüren ve bir mesai arkadaşını da yaralayan sanığa, müebbet hapis cezası verildi.

İlçeye bağlı Saraydüzü Köyü'nde 8 Ekim 2011 tarihinde tarlada anız yakılmaması ve ormandan izinsiz kestane toplanmaması konusunda kendisini uyaran orman muhafaza memuru Satılmış Usta'yı öldüren Niyazi Özdemir'in Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Özdemir ile öldürülen Usta'nın yakınları ve avukatlar katıldı.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama ve toplanan delillerle suçun sabit olduğuna karar vererek sanık Özdemir'i ''yerine getirdiği görevi nedeniyle kasten adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, duruşmalardaki tavrı göz önünde bulundurarak, cezayı müebbet hapse çevirdi.

-Olay-

İlçeye bağlı Saraydüzü köyündeki ormanlık alanda yaptıkları kontroller sırasında Soğanbostanı mevkisinde duman fark eden orman muhafaza memurları Satılmış Usta , Bahattin Ünal , İbrahim Buğday ve Hasan Muzaffer, alev gördükleri bölgeye gitti.

Memurlar Buğday ve Muzaffer, tarladaki ateşi söndürürken Usta ve Ünal da ormanlık alanın içerisinde kestane toplayan Niyazi Özdemir ve kardeşi Davut Özdemir ile yakınlarının yanına giderek anızı yaktıkları şüphesiyle uyarıda bulundu.

Ormanda olası yangına yol açacak alanlarda anız yakılmasının cezai işlem gerektirdiğini, kestane toplamının da izne tabi olduğunu belirten memurlar ile Niyazi Ö. arasında tartışma çıktı. Tarladaki anızı kendilerinin yakmadığını iddia eden Niyazi Ö, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla muhafaza memurlarına ateş ederek Satılmış Usta'yı öldürdü, Bahattin Ünal'ı da ağır yaraladı.

Muhabir: Kasım Sakallı-Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA