Saldırının Düzenlendiği Okuldaki İncelemeler Sürüyor

ABD'nin Connecticut eyaletindeki okula düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili incelemeler sürüyor.

Connecticut Eyaleti Newtown kasabasındaki katliamın ardından polis ve adli tıp görevlilerinin Sandy Hook ilkokulundaki incelemeleri devam ediyor. Gece boyunca okulda tutulan cesetler de otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

Polisin okuldaki delil toplama işleminin bir kaç gün daha sürebileceği belirtiliyor. Katliamın neden işlendiği ise halen belirsizliğini koruyor. Olay yerinde saldırının sebebine ilişkin bazı delillerin bulunduğu belirtiliyor ancak bu delillere ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Kasabada yaşayan vatandaşlar da çocuklarıyla okul çevresinde izin verilen yerlere kadar gelerek çiçek bırakıp kurbanlar için dua ediyor.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların isimleri ve doğum tarihleri henüz açıklanmadı. Yetkililer kısa bir süre içinde isimleri basın toplantısıyla duyuracaklarını bildirdi.

-Öğrenci velisi AA'ya konuştu-

Sandy Hook ilkokulunda öğrenim gören 8 yaşındaki bir öğrencinin babası Ray Rinaldi AA muhabirine yaptığı açıklamada sabah evde televizyon izlerken silah sesi duyduğunu ancak ormanlık bir bölge olduğu ve sık sık silah atışları yapıldığı için önemsemediğini söyledi.

Silah seslerinin ardından polisin de bölgeye geldiğini anlatan Rinaldi, polislere rağmen önemli bir sorunun olacağına ihtimal vermediğini belirtti.

Okula saldırı olduğunu ölü ve yaralıların bulunduğunu televizyondan öğrendiğini kaydeden baba, "Hemen aracımla okula giderek itfaiye merkezinde bekleyen oğlumu aldım. Okula giderken büyük endişe içindeydim ama oğlumu bulunca inanılmaz rahatladım. Oğlumu aldım ve eve getirdim" dedi.

Yaklaşık 2 buçuk yıl önce taşındıkları bölgenin çok güvenli olduğuna inandıklarını ve daha önce bu tarz bir olayın çevrede duyulmadığını anlatan Rinaldi, büyük bir şaşkınlık içinde olduklarını söyledi.

Oğlunun saldırı sırasında okulun arka bölümünde olduğu için saldırıyı görmediğini belirten baba, "İdareciler oğlumu ve arkadaşlarını gözlerini kapattırarak güvenli bir şekilde itfaiye merkezine götürmüşler. Bu sayede yaşanan trajediye şahit olmamışlar. Şu anda psikolojik durumu iyi. Ama medyada yer almasını istemiyorum. O'nun sınıfındaki arkadaşlarının da saldırıdan kurtulduğunu biliyoruz ama bir kız arkadaşından haber alamıyorlarmış. Burada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her yıl bu saldırı hatırlanacak özellikle de Christmas döneminde" diye konuştu.

Kasaba sakini Margaret Keayef adlı kadın da gazetecilere yaptığı açıklamada olayın hala şokunu yaşadıklarını söyledi.

Yeğeninin okulda eğitim gördüğünü anlatan kadın yeğeninin hayatta olmasıyla teselli bulduklarını kaydetti.

-28 kişi ölmüştü-

Newtown kasabasındaki Sandy Hook ilkokuluna annesinin üzerine kayıtlı silahla gelen Adam Lanza isimli 20 yaşındaki saldırgan 20 öğrenci ve 6 yetişkini öldürdükten sonra intihar etmişti. Daha sonra yapılan soruşturmada saldırganın birlikte yaşadığı annesini de evde öldürdüğü tespit edilmişti.
Kaynak: AA