Karşıyaka Belediyesi’nden Çocuklara Diş Sağlığı Hizmeti

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çocukların diş sağlığı için sürekli eğitim programı uyguluyor.

Karşıyaka Belediyesi’nden Çocuklara Diş Sağlığı Hizmeti
Kent Konseyi Çocuk Meclisi işbirliğinde okullara giderek diş sağlığı hakkında bilgiler verilirken, merkezde de florlama yapılıyor. Diş Hekimi Handan Arda başkanlığında uygulanan program dahilinde 2012 yılı içinde özellikle kenar bölgelerdeki okullar ziyaret edilerek, 941 öğrenciye “ağız ve diş sağlığı“ eğitimi verildi.

Eğitimlerde sağlıklı dişler için alınması gereken önlemler anlatılırken, florlamanın da önemi vurgulandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Diş Kliniği’nde randevulu olarak gruplar halinde öğrenciler kabul edilerek, ağız ve diş muayenesi ile dişlerin çürümelerini önlemeye yönelik florlama yapılıyor. Başta anaokulları olmak üzere bir yıl içinde 398 öğrenciye klinikte ücretsiz florlama yapıldı. Ayrıca 2 ayrı anaokulundan 80 veliye çocuklarda diş sağlığı konusunda eğitim verildi.

DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ KADIN DANIŞMA MERKEZLERİNDEKİ GÖNÜLLÜ BAYANLARA DA ANLATILDI

Toplum sağlığı için yetkilerini sonuna kadar kullandıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Sağlık kaybedilmeden ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenledir ki, koruyucu önlemler önem kazanıyor. Biz de, Karşıyakalıları bilgilendirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz. Hemşerilerimizi uzmanlarla buluşturduğumuz toplantıları kentin her kesimine yayarak, doğru bilgiyi herkese ulaştırıyor ve sağlıklı nesiller için ilk adımı atmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA