Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çankaya Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Çankaya, ''Bitkiye göre su değil, özellikle suya göre bitki yetiştirilmesi gerekiyor'' dedi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Tarımsal Kuraklık İl Yönetimi Toplantısı, Vali Yardımcısı Günhan Yazar başkanlığında yapıldı.

Yazar, kuraklık konusunun Eskişehir tarımı için önemli bir problem olduğunu belirterek, bu konuda titizlikle çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda, kuraklığa karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çankaya da ''Bitkiye göre su değil, özellikle suya göre bitki yetiştirilmesi gerekiyor'' açıklamasını yaptı.

Eskişehir iklimine uygun bitki yetiştiriciliği yapılması gerektiğini ifade eden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Demir Kaya ise özellikle kıraç alanlarda yağ bitkisi yetiştirilmesinin faydalarını anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Dr. Gül Kılıç, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Erdinç Savaşlı, Dr. Ertuğrul Karaş, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Dilaver Uzun, İl Özel İdare Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Zehra Özsoy ve Sulama Birliği'nden Ziraat Mühendisi Özer Ülker'in sunumlar yaptığı toplantıda, Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, ''Küresel İklim Değişiklikleri ve Coğrafi Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı'' konusunda bilgi verdi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA