Kemer Meydanı’na Ay Yıldızlı Türkiye Haritası

Bartın Belediyesi, Orduyeri Mahallesi’ne yerleştirilen Fatih Sultan Mehmet Heykeli’nden sonra şimdi de Kemer Meydanı’na görkemli bir anıt projesi için çalışmalara başladı.

Kemer Meydanı’na Ay Yıldızlı Türkiye Haritası
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni heykel ve anıt projesi için daire müdürleri ile birlikte incelemelerde bulunduktan sonra yeni çalışmanın Kemer meydanına yapılması talimatını verdi. Ekipler Anıt’ın yerleştirileceği zemin üzerinde çalışmalara başladı.

Kemer meydanına yapılacak olan anıtın 6,5 metre yüksekliğinde, Türk milletini temsil eden 2 el heykeli ile yükselen Türkiye Haritası ve ortasından geçen ay yıldızdan oluşacağını söyleyen Başkan Akın “Belediye olarak Bartın’ın tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleri ile ilgili projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede yaptığımız proje çalışmaları neticesinde Kemer Meydanı‘na 30 metre kare alan üzerine Türk milletini temsil eden, iki elin sıkıca tutup havaya kaldırdığı, Türkiye haritası ve içinden bağımsızlığın simgesi ay yıldızın geçtiği bir anıt yerleştireceğiz. 6.5 metre yükseklikte olacak anıtta, haritayı sımsıkı tutan eller Türk milletini, harita ve ortasından geçen ay yıldız Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve bölünmez bir bütün olduğunu göstermektedir. Çalışmalar tamamlandığında kentimize eşsiz bir eser daha kazandırmış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA