Ünlülerin avukatına rüşvetten 3 yıl istendi

Avukat Yeşilyurt'a ünlü bitki profesörü Prof. Dr. Saraçoğlu'nun gözünü korkutarak yargıya rüşvet vermeye teşvik ettiği ve haksız menfaat temin etmeye çalıştığı gerekçesiyle dava açıldı

Ünlülerin avukatına rüşvetten 3 yıl istendi
Birçok ünlünün avukatlığını yapan Engin Yeşilyurt hakkında ilginç bir gerekçe ile ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Hakkında 3 yıl hapis cezası istenen avukat Yeşilyurt'un, müvekkili ünlü bitkisel ürünlerle tedavi uzmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu'nu bir Yargıtay üyesine rüşvet vermeye teşvik ettiği gerekçesiyle iddianame tanzim edildi. Yeşilyurt'u ağır cezalık eden süreç, Prof. Dr. Saraçoğlu'nun, hakkında kimya profesörü olduğu halde doktor gibi hasta muayene ettiği iddiasıyla Küçükçekmece Savcılığı'nca başlatılan bir soruşturmada kendisini savunmak üzere vekil tayin etmesi ile start aldı. Savcılık soruşturma başlatınca ikili 3 Ekim 2011 günü Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifadeye gitti. Avukat Yeşilyurt hocadan kendisini otoparkta beklemesini istedi ve kendisinin dosya savcısı ile ön görüşme yapıp geleceğini söyledi. Yaklaşık bir saat sonra gelen Yeşilyurt, soruşturmanın ciddi olduğunu 7 yıl ceza alabileceğini, olayın basına yansıması durumunda hakkında olmadık haberlerin yapılacağını, bu durumda bütün itibarının sarsılıp şarlatan muamelesi göreceğini söyledi.

DAVA AÇILDI
Saraçoğlu'na bu işten sıyrılması için kendisine yardımcı olabileceğini belirten Yeşilyurt, pazarlık ettikleri taktirde A.İ isimli Yargıtay üyesinin 300 bin lira karşılığında yardım edeceğini iddia etti. Teklifi kabul etmeyen Saraçoğlu'na, savcıya ifade vermesini takip eden günlerde telefon açarak ısrarını sürdüren Yeşilyurt, 'Hocam gel inat etme, şu parayı verelim, işi çözelim ' dedi. Fakat soruşturma avukat Yeşilyurt'un iddia ettiği gibi değil, takipsizlikle sonuçlandı. Küçükçekmece Savcılığı 22 Aralık 2011'de Saraçoğlu hakkındaki iddialar ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. İbrahim Saraçoğlu avukatı Engin Yeşilyurt hakkında kendisini korkutarak menfaat temin etmeye çalıştığı iddiasıyla şikayette bulundu. Şikayet konusunu inceleyen Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü 5 Kasım 2012 günü soruşturma izni verince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yeşilyurt hakkında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla ağır cezada dava açtı. Yeşilyurt 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.