Böyle isyan etti! :‘Bir piyanist hapis yatmaz, en iyisi gitmek’

Hakkında başlatılan yeni soruşturmaya tepki gösteren dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, isyanını facebook’tan dile getirdi. Facebook’taki kişisel sayfasında, “Fazıl Say’dan dünya kamuoyuna duyuru!” başlığıyla bir yazı yayınlayan ünlü piyanistin mektubu şöyle:

Böyle isyan etti! :‘Bir piyanist hapis yatmaz, en iyisi gitmek’
“Hakkımda ikinci bir soruşturma daha açıldı. 'Saçma sapan mahkeme ' dediğim için 3 yıl. 'İt-kopuk ' dediğim için 2 yıl. Toplam 5 yıl. Hakkımda açılan ilk dava ise Şubat ayında devam edecek. 'Dini değerleri aşağılamak ' (!) suçu. Onunla beraber 6,5 yıl. Yıllardır internette yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılan herkesçe bilinen, Hayyam 'ın bir dörtlüğünü internette 'retweet ' ettiğim için açılmıştı bu dava...

Ama ben bir TV programında herkes gibi 'saçma sapan ' dediğim için bir 2 yıl daha... 'İt-kopuk ' kelimesini ise, internette, küfürler, hakaretler, tehditler yağdıranlar için demiştim. Programı seyredebilirsiniz. Merak ettiğim şey; Amaçları ne? Ben hapise girince başarılı mı oluyorlar? Onların amacı yaratmak değil, yıkmak. Onlar insan olamıyorlar. Farklılıkları, hapis ile cezalandırmak istiyorlar. Ne yapacağımı pek bilmiyorum. Bir piyanist hapis yatamaz. Hayatı biter. Daha iyisi gitmektir. 12 yaşımdaki kızımı bırakıp gitmenin ise planını henüz yapmadım. Ama yapabilirim. Ya da onu da beraberimde götürmeyi düşünebilirim. Bu faşizme karşı susmam isteniyor ve sanırım bunu da başarırlar. Buyrun... Alkışlayın onları. Alkışlayın...”