Turgutlu'da Yeni Parkomat Uygulamasına Geçiliyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni parkomat sistemine geçiliyor.

Turgutlu'da Yeni Parkomat Uygulamasına Geçiliyor
Parkomat ihalesini alan firmanın yetkilisi Hasan Oyğun, yeni sistemle ilgili detaylı bilgiler verdi. Buna göre yeni sistem 3 bölgede uygulanacak ve bu bölgelerde değişik sürelerde park yapan araçlara farklı fiyat tarifeleri uygulanacak. Uygulama kışın sabah 09.00’da başlayıp akşam 18.00’de Sona erecek; yazın ise uygulama sabah 09.00’da başlayıp akşam 19.00’da Son bulacak. Kırmızı bölge, sarı bölge ve turuncu bölge olarak üçe ayrılan park alanlarında kırmızı bölge Atatürk Bulvarını, Turuncu bölge Atatük Bulvarına çıkan tüm ara artelleri, sarı bölge ise Akçakmak ve Piyaleoğlu caddelerini kapsayacak. Fiyatlandırma ise kırmızı bölgede 0-1 saat 2 TL ve 1 saatten Sonra her saat başı yine 2 TL olarak ücretlendirilecek. Turuncu bölgede 0-1 saat 2 TL ve Sonraki her saat başını 1 TL olarak ücretlendirilirken, sarı bölgede ise 0-1 saat arası 2 TL ve Sonraki her 2 saat için 1 TL alınacak. Yeni sistemle birlikte araçlara abonelik verilmeyecek, sadece kapalı otoparklar için abonelik işlemleri yapılabilecek.

Yeni sistemi anlatan Hasan Oyğun, "Bizim asıl amacımız, Turgutlu trafiğinin yoğunluğunu azaltmak ve ticari akışı hızlandırmak. Turgutlu artık büyük bir kent kimliği kazanmış bir yerleşke ve büyük kentlerde hep bu sistem uygulanır. Bu uygulama araç güvenliğini arttırırken, yoğunluk olmayacağından cadde üzerinde dükkan işleten esnafın da müşteri sayısı artacaktır. Mobil parkomat sistemiyle vatandaşlarımıza sağlıklı bir hizmet vereceğiz. Turgutlu halkına bir hatırlatma yapıyorum, park işlemine tabi tutulduktan Sonra mutlaka ödeme yaptıklarında görevliden çıkış yaptırsınlar. Çıkış işlemi yapılmadığı takdirde sistem otomatik olduğu için park yapmamış olsanız dahi, sistemden çıkmadığınız için borçlanabilirsiniz. Ayrıca ücretlendirme Sonucu borçlu olan araçlara ve araç sahiplerine, ödeme yapılmadığı takdirde yasal süreç başlayacaktır” diye konuştu.

Yeni uygulamada engelli araç parklarında, araç ve ruhsat sahibi engelli vatandaş, aracı kendi kullanıyorsa ilk 1 saat ücretsiz hizmet alacak. Sonraki saatler park bölgesinin işleyişine göre ücretlendirilecek .
Kaynak: İHA