Beş iş arkadaşını sevgilisinin gözleri önünde öldürdü

Rusya’nın başkenti Moskova’da genç bir avukat, ilişkisinin bitmesinden sorumlu gördüğü beş iş arkadaşını sevgilisinin gözleri önünde öldürdü.

Beş iş arkadaşını sevgilisinin gözleri önünde öldürdü
Bir ecza şirketinde çalışan Dmitri Vinogradov (29), çarşamba günü güvenlikten normal bir şekilde geçtiği iş yerinin tuvaletinde üstünü kurşun geçirmez yelek ve üniformayla değiştirerek bir av tüfeği ve bir de İtalyan yapımı tabancayla kuşandı. Daha sonra eski sevgilisi Anya Kaznikova 'nın yanına çıkarken merdivenlerde karşılaştığı iki erkek iş arkadaşını öldürdü. Bir erkek ve iki kadın kurbanına da Kaznikova 'nın gözleri önünde ateş etti.

İntikam için yapmış
Rusya 'yı sarsan saldırıdan sonra tutuklanan Vinogradov, cinayeti 10 ay önce ayrıldığı Kaznikova 'dan intikam almak için işlediğini itiraf etti. Öte yandan, Vinogradov 'un Facebook hesabında “Toplumdan ve onun bir parçası olmaktan tiksiniyorum. İnsan yaşamının anlamsızlığından nefret ediyorum. Bunu düzeltmenin tek yolu, olabildiğince insanı yok etmek” sözlerini içeren bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Bu sözleri ve saldırı biçimi bakımından Vinogradov, Norveç 'te geçen yıl temmuz ayında ırkçı katliam yapan Anders Breivik 'e benzetildi. Avukatın saldırısının arka planındaki gerçek neden soruşturuluyor.