Bağış: 18 Bin Türk Üniversite Talebesi, Erasmus'la Avrupa'da Eğitime Görüyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Erasmuş çerçevesinde bu yıl 18 bin Türk Üniversite talebesi Avrupanın farklı yerlerinde eğitime gidiyor.

Aynı şekilde Avrupa’dan da binlerce öğrenci ülkemize eğitime geliyor. Bu erasmus programlarını üniversitelerimizde yapan rektörlerimizin yıllık toplantısı 2013 ekim ayında Elazığ’da gerçekleşek." dedi.

Malatya’dan karayolu ile Elazığ'a gelen Egemen Bağış, havalimanında soruları yanıtladı. Bağış, "Elazığ ile buğün bakanlığımızın ilgili ulusal ajans başkanı Elazığ'daki Rektörümüz ile bir toplantı yaptı. Erasmuş çerçevesinde bu yıl 18 bin Türk üniversite talebesi Avrupanın farklı yerlerinde eğitime gidiyor. Aynı şekilde Avrupa’dan da binlerce öğrenci ülkemize eğitime geliyor. Bu erasmus programlarını üniversitelerimizde yapan rektörlerimizin hocalarımızın yıllık toplantısı 2013 ekim ayında Elazığ’da gerçekleşek. Elazığ Üniversitesi buna ev sahipliği yapacak. Biz de bakanlık olarak bu toplantıya destek vereceğiz. Bu sene 61 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 7’den 70’e kadar vatandaşımızın Avrupa’ya seyehati bu programlarla gerçekleşti. Geçen bu rakam 44 bindi. Ayrupa’da katılımını bu hızla artıran başka bir ülke yok. Önümüzdeki yıl hedefimzi 70 bin olarak ilan ettik. İnşallah önümüzdeki yıl önemli rakamları hep birlikte yakalayacağız. Bunlar Türkiye’nin AB formlarıyla vatandaşlarımızın cebinden tek kuruş çıkmadan yararlandığı programlardır." dedi.