Kuşadası’nda Gemi Turistine Şehir İçinde Yürüyüş Turu

Kuşadası Belediyesi’nin Kuşadası Ticaret Odası ve esnaf temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından gemi turistlerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan “Walking Tour”(Şehiriçi Yürüyüş Turları) başladı.

Kuşadası’nda Gemi Turistine Şehir İçinde Yürüyüş Turu
Kuşadası Belediyesi tarafından, Kuşadası’nda faaliyet gösteren kruvaziyer turizm acentalarıyla görüşmeler yapılarak Kruvaziyer turizmi ile Kuşadası’na gelen turistlerin, şehir içine daha fazla inmesini sağlamak ve ilçede yer alan tarihi mekanları tanıtmak amacıyla başlatılan “Walking Tour” (yürüyüş turları)’un ilk gerçekleştirildi.

Bu kapsamda gemilerle günübirlik olan Kuşadası Limanı’na gelen turistlere, Kuşadalı rehberler eşliğinde Güvercinada, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Tarihi Kale İçi Camii ve Hamamı ile Kuşadası Belediyesi İbramaki sanat galerisi turistlere gezdiriliyor ve çarşı içinde serbest zaman tanınıyor.

Gemilerle günübirlik olan Kuşadası’na gelen turistlerin şehir içinde daha çok vakit geçirmesini hedefleyen yürüyüş turlarının Kuşadası’nın tanıtımında etkin rol oynamasının yanı sıra esnafın işlerine de olumlu olarak yansıması hedefleniyor .
Kaynak: İHA