Yumurta Taktiği İle Şehir Şehir Soygun

Elazığ’dan yola çıkan şüpheliler Bursa, Ankara, Eskişehir ve Konya’da girdikleri sarrafların önünde yumurta kolisini düşürme bahanesiyle oyaladığı sarrafları soydukları ortaya çıktı.

Yumurta Taktiği İle Şehir Şehir Soygun
Şüphelilerden 2'si gözaltına alınırken, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Ilgın ilçesi Camialtı Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Sokak’ta bulunan sarraf dükkanı akıl almaz bir yöntemle soyuldu. İş yeri sahibi Şakir Dilek’in yanına yumurta kolisi ile gelen bir kişi çeyrek altın alarak kapıya çıktı. Şüpheli kapıdan çıkarken sarraf dükkanının önüne yumurta kolisini düşürdü. Çevreyi temizlemeye çalışan şüpheli şahıs, iş yeri sahibi de yardım etmek için dışarı çıktı. Bu sırada köşede bekleyen ikinci şüpheli diğer şüphelinin dışarı çıkararak temizlik bahanesiyle oyaladığı Dilek’in sarraf dükkanına girerek yaklaşık 1 kilo altını alıp kaçtı. Daha sonra diğer şüpheli de koşarak arkadaşının peşinden gitti. Olayların tamamı ise başka bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan ilk çalışmada kaçan 2 şüphelinin bindiği ve arkadaşlarının kullandığı aracın plakası tespit edildi. Aracın kiralık olduğu belirlenirken, şüphelilerden Nurhak T. (19) trafik polisine yakalanarak ceza yedi. Bu bilgiye de ulaşan dolandırıcılık büro amirliği ekipleri şüphelinin Elazığ'daki evini tespit etti. Konya’dan çıkan ekipler, Elazığ polisinin de desteğiyle eve girerek şüpheli Nurhak T’yi ve olayda bağlantılı olduğu iddia edilen Mehmet Ali Y'yi yakaladı. Yakalanan şüpheli suçunu itiraf etti. Kendisinin iş yerine girdiğini ve altınları çaldığını itiraf eden şüpheli, Antalya’da bozdurdukları altınların parasını diğer iki arkadaşı M.Ç. ve M.Ö. ile paylaştığını söyledi.

Suçunu itiraf eden şüphelinin üzerinden çıkan 6 bin TL paraya el konuldu. Olayda bağlantısı olduğu iddia edilen Mehmet Ali Y. ile altınları çaldığını itiraf eden Nurhak T. Elazığ’da Adliyeye sevk edildi. Mahkeme Nurhak T'yi tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakırken, diğer şüpheli Mehmet Ali Y. tutukladı

Şüphelilerin aynı yöntemi kullanarak Eskişehir, Bursa ve Ankara’da da sarrafları soyduğu ortaya çıktı. Diğer şüphelilerin de kimliğinin tespit edilmesinin ardından kısa sürede yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi

Kaynak: İHA