Ak Parti Kütahya Milletvekili Kinay'ın açıklaması

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesine yerel girişimcilerden oluşacak grubun katılması önerisini, Tavşanlı ilçesinde iş adamlarına anlattı.

Kinay, Tavşanlı Sanayici ve İşadamları Derneği'nde , dernek yöneticileri ve üyelerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ''Kütahya alsın, Kütahya'da kalsın'' sloganıyla ''Kütahya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'' kurulması önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

İhalenin 20 Aralık'ta yapılacağını ve santrali Kütahyalı müteşebbislerin almasını istediğini belirten Kinay, Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre şimdiye kadar 20 firmanın ihale dosyası aldığını bildirdi.

Kinay, Türkiye'de diğer tüm siyasi partilerin özelleştirmeyi programlarına aldığını, ancak bunu AK Parti yapınca tepki gösterdiklerini dile getirerek, ''Özelleştirme bir program kapsamında yapılmaktadır. 'Zarar eden müesseseyi özelleştir, kar edeni özelleştirme' gibi bir anlayış olmaz. Seyitömer Termik Santrali yılda 150 milyon dolar kar eden bir kuruluş. Talep eden müteşebbisler var ama bu müessesenin genel ortaklı bir şirket kurularak Kütahyalı girişimcilerde kalmasını istiyoruz'' dedi.

Toplantıda, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe ile TASİAD Başkanı İsmail Güleç hazır bulundu.

Muhabir: Selma Kocabaş

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA