Söke Belediyesi’nden En Yaşlı Öğretmene Anlamlı Ziyaret

Söke Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Söke'nin en yaşlı öğretmeni olan Ahmet Yıldırım'ı ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Söke Belediyesi’nin ilçenin en yaşlı öğretmenlerini ziyaret ederek plaket verme geleneği bu yılda sürdü. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna beraberinde Söke Belediyesi Kültür Komisyonu üyeleri Nimet İncedal, Hüseyin Akkaya ve Namık Bayrakçı ile Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Ahmet Yıldırım’a sürpriz bir ziyaret yaparak plaketle onurlandırdı. Emekli eğitimci Ahmet Yıldırım Atatürk Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret edildi. Söke Belediyesi heyetini eşi Yadigar Yıldırım ile birlikte karşılayan 80 yaşındaki emekli öğretmen Ahmet Yıldırım, bu sürpriz ziyaret karşısında duygulanırken; Söke Belediyesine kendilerini hatırlamaları nedeniyle teşekkür etti.

1956 yılında Isparta Gönen Köy Enstitüsünden mezun olduktan hemen sonra öğretmenlik mesleğine başlayan, öğretmenlik mesleğini 1982 yılında Söke Hacıkazımoğlu İlkokulunda noktalayarak emekli olan 80 yaşındaki Ahmet Yıldırım, keyifli bir sohbetle anılarını paylaştı.

2009 yılında Rıza Örgüt, 2010 yılında Süheyla Özarcan, 2011 yılında Nevzat Uysaloğlu ile devam eden ve gelenekselleşen 24 Kasım Öğretmenler Günü en yaşlı öğretmen ziyaretleri bu yıl da Ahmet Yıldırım ziyareti ile devam etti. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Kutsal mesleği yaparak yüzlerce öğrenci yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı Sökeliler adına sunmaktan dolayı mutluyuz. Onların hatırlanmaları ile mutlu olduğunu görmek ise bize daha çok mutluluk veriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA