Öğretmenler Günü, Kırklareli'de Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kırklareli'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi'nde devam etti.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin görevlerini heyecan, mutluluk ve gururla yerine getirdiğini söyledi.

Tarih ve kültür mirasının geleceğe taşınmasında öğretmenlerin büyük bir görev üstlendiklerini ifade eden Korkmaz, ''Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması biz öğretmenlerin ait olduğumuz millete en büyük borcudur. Maziden güç almadan yetişen bir nesil atisinde söz sahibi olamaz. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için de gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir'' diye konuştu.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle devam eden tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Lütfi Mor, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA