Mhp Lideri Bahçeli, Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin yaşaması, güçlü ve kudretli hale gelmesinin öğretmenlerin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, "Öğretmen şuur, ikna ve irade demektir.

Cehaletin karşındaki engel, önyargıların önündeki bariyer demektir. Öğretmen milli ve manevi kıymet hükümlerinin elçisi ve tebliğ edenidir" dedi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Bahçeli, parti genel merkezinde öğretmenlerle bir araya geldi. Bahçeli, konuklarına hitaben yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmeni" unvanıyla eğitim ve öğretim alanında sönmeyecek bir meşale yaktığını ifade etti.

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım'ın, 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten Bahçeli, ''Öğretmenlerimizi hatırlamak için yılın bir gününe sığınmak elbette doğru değildir. Üzerlerimizdeki emek ve hakları çok fazla olan öğretmenlerimizi her zaman için saygıyla anmak bizim hem manevi hem de insani bir görevimizdir. Öğretmen gelecek nesillerin mimarı, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcısıdır. Türk milletinin yaşaması, güçlü ve kudretli hale gelmesi öğretmenlerimizin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkilidir. Öğrenme, öğretim ve öğrenci arasındaki bağ şüphesiz öğretmenle kurulmaktadır" dedi.

Bahçeli; ilim, irfan ve sanat sahibi büyük zatların, her mevkiden, her makamdan bir adım önde tutulduklarını belirterek, onların padişahlara yön verdiğini, bilgi ve hikmetleriyle yaşadıkları asırların göz bebeği haline geldiklerini anlattı. Her zaferin ardında bir duanın, her galibiyetin gerisinde bir bilgi ve her fütuhatın ruhunda elleri öpülesi devrin öğretmenlerinin yer aldığını söyleyen Bahçeli, "Osman Gazi'nin cihat ve gazasındaki ivmenin kılıç ve iman kadar, Şeyh Edebali'nin rehberliği ve öğretisi olduğu tartışmasızdır. Büyük hakanımız Fatih'in cihan hükümdarı olmasında, yanında bulunan ve sözleriyle umutsuzluğu, bilgisiyle belirsizliği mağlup eden Akşemsettin Hoca başlıca etkendir" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN; YARININ MÜJDECİSİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR" Türk milletinin insanlığa nam bırakmasının yalnızca meydanlardaki kahramanlıklarıyla değil, bilginlerin, hocaların ve hidayet sahibi isimlerin dokunuş, duyuş ve yönlendirmesiyle gerçekleştiğini kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti: "Öğrenmeye duyulan derin hasret, öğretene gösterilen muazzam hürmet Türk-İslam geleneğinin hücrelerine kadar nüfuz etmiştir. Kaldı ki 'Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle, 'ilim Çin’de de olsa gidip alınız' diyen mukaddes nasihati bunu işaret etmektedir. Öğretmen şuur, ikna ve irade demektir. Cehaletin karşındaki engel, önyargıların önündeki bariyer demektir. Öğretmen milli ve manevi kıymet hükümlerinin elçisi ve tebliğ edenidir. Körpe dimağları uyandıran, hayatın engebelerine dikkat çeken, zihnindeki birikimi, kalbindeki sevgiyle birleştirip aç ve istekli ruhlara aktaran fedakar kişilerdir. Öğretmen yarının müjdecisi, güçlü Türkiye’nin, birlikte yaşamaktan başka tercihi olmayan Türk milletinin teminatıdır. Hem harf öğreten hem de adap gösteren öğretmenlerimizdir. Çabanın, dürüstlüğün, sabrın, anlayışın, disiplinin ve öz denetimin yolundan ayrılmayan öğretmenlerimiz, bizim ümit kaynağımız, gelecek tasarımımızın mümtaz temsilcileridir." Eğitimin öncelikli amaçları arasında, bilgiyi arayıp bulacak ve yorumlayacak bir özgüven inşa etmenin yattığını vurgulayan Bahçeli, "Eğitim bağımsız yaşamamızın, bağımsız karar almamızın, milli kimliğimizle var olmamızın, kim olduğumuzla beraber nereye varmak istediğimizin eş zamanlı olarak ülkemizin her yöresinde verilmesinin kaynağıdır. Bu kaynak kurursa Son vatanımızdaki mevcudiyetimiz de vahim bir yara alacaktır. Bu kaynak talan edilirse, birliğimiz zayıflayacak, bin yıllık mirasımız heba olacaktır" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZ, PAS TUTMAYACAK PUSULAMIZDIR" Eğitimin temel amacının her şeyden evvel, çocukların kendi yeteneklerinin bilincine varmasını sağlamak olması gerektiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretimde içerikten daha çok, yöntem önemli sayılmalıdır. Gaye bir çocuktan iyi bir yetişkin meydana getirebilmek olmalıdır. Kılavuzu olmayan, pusulası bulunmayan, dümeni dönmeyen metruk bir teknenin varacağı yer kayalık, gideceği yer de suyun dibidir. Bunun için her öğretmenimiz tarihsel seyrimizde peşinden ayrılmayacağımız bir kılavuz, her öğretmenimiz pas tutmayacak pusulamızdır. Öğretmenlerin fedakar çalışmalarını, milletimizin gelişmesi ve ilerlemesi amacıyla gösterdikleri gayreti her fırsatta takdir etmek boynumuzun borcudur.Yarınların teminatı sevgili yavrularımızı hayata hazırlayan, bilgiyle tanıştıran ve onlara irfan kazandıran öğretmenlerimizin hakkı ve talepleri her zaman dinlenmeli ve mutlaka da karşılanmalıdır. Sahip oldukları bilgi, kültür ve tecrübeyi; anlatarak, göstererek, benimseterek çocuklarımıza kazandıran, böylece kuşaklar arası sürekliliğin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlayan öğretmenlerimiz, bu özelliklerinden dolayı yaşadıkları çevrenin öncüsüdürler. Bilgiyle doldurulmuş zihinlerin yanında, zekayla duyguları birleştirerek evlatlarımızın kendilerini tanımalarına ortam hazırlayan, beyin ve kalbin terkibinden filizlenmiş bir eğitim sürecini de hayata geçirmek için uğraşan değerli öğretmenlerimizin bu özellikleri bizim açımızdan takdire şayandır. Adı üstünde, milli eğitim sistemimizin işleyişi, gelişmesi ve geniş toplum kesimlerine bir bütünlük ve kural dahilinde ulaşması en başta öğretmenlerimiz vasıtasıyla olmaktadır. Vatandaşlarımızın millet ve devlet hayatındaki hak ve yükümlülüklerinin farkına varmaları tabiidir ki ilk önce öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşmektedir." ÖĞRETMENLERE ŞİDDET Öğretmenlerin Son yıllarda şiddet kurbanı olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bilinmelidir ki, öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeye, küçümsemeye, hor ve hakir görmeye yeltenenler eninde Sonuna sükutu hayale uğrayacaklardır" dedi.

Öğretmenlerin sorunları bitirilmeden eğitimin düzelme şansının, Türkiye'nin istikrar kazanma ihtimalinin olmadığını öne süren Bahçeli, ''Buradan öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve mesleki ihtiyaçlarını günü geldiğinde ve aziz milletimiz bize yetki verdiğinde kesinlikle karşılayacağımızı altını çizerek bildirmek istiyorum" dedi.

Öğretmenlerin sorunlarının çözümü için bazı önerileri olduğunu ifade eden Bahçeli, bu önerileri şöyle sıraladı: "Yetersiz ve komik bir hal alan ek ders ücretlerinin yükseltilmesi ve tatillerde de verilmesi, Öğretmenlerin yıpranma tazminatı almaları, Eğitim ve öğretim tazminatının yükseltilmesi, Öğretmen taban aylığının ve özel hizmet tazimatının artırılması, Büyük şehirlerde lojman imkanının sağlanması, Ücretli öğretmenliğin çoğalan sorunlarının bitirilmesi ve atama bekleyen tüm öğretmenlerin kadroya alınmaları, Aday öğretmenlerin atanmasıyla ilgili engellerin ortadan kaldırılması gerekmektedir." Öğretmenlere yönelik yapılacak her iyi ve olumlu düzenlemenin yanında ve arkasında duracaklarını kaydeden Bahçeli, "Bu düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün halen görev yapan veya emekli olmuş öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepsini kutluyorum. Görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk’a yürümüş olan bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet diliyorum" dedi.

Bahçeli, ayrıca, Van-Erciş depreminde hayatını kaybeden Sibel Umaç'ın ağabeyi Mutlu Konan'a plaket verdi .
Kaynak: İHA