Milletvekili Enç: Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Antalya'da Kuruldu

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 14 şehirde kurulması planlanan 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin Antalya'da kurulduğunu açıkladı.

Antalya'da merkezin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirten Milletvekili Enç, şiddeti izleme merkezinin Antalya'nın Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi ve 3142 Sokak'ta hizmet vermeye başladığını söyledi.

Antalya'nın tek kadın milletvekili olarak kadına şiddet olaylarına karşı duyarlı olduğunu belirten Milletvekili Enç, KEFEK üyesi olarak Antalya'nın Kaş, Korkuteli, Elmalı, Manavgat, Gündoğmuş, Gazipaşa, Aksu, Serik, İbradı, Akseki, Alanya, Serik, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçeleriden günlük ve haftalık takip yaptığını kaydetti.

Enç, şiddeti önleme ve izleme merkezinin vereceği hizmetler hakkında şu bilgileri verdi:"6284 Sayılı Yasa kapsamında alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin istatistiği ve takibi yapılarak, şiddet mağdurları için ilgili yasa kapsamında verilecek her türlü hizmet bu merkezden yürütülecek. Şiddet uygulayan kişinin de rehabilitasyonu ile ilgili hizmetler yine bu merkezden verilecek. Merkezde psikologlar, güvenlik görevlileri, danışma yönlendirme elemanları ve hemşireler görev yapıyor. Şiddetin faili ya da mağduru olan kadın bu merkezden hizmet alırken, şiddeti uygulayan kişi de uygulamaması yönünde psikolojik ve sosyolojik destek alabilecek."