Roman Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Bursa'nın Karacabey ilçesinde Roman vatandaşlar için yapılan daireler hak sahiplerine teslim edildi.

Esentepe Mahallesi'nde inşa edilen 132 dairelik TOKİ Roman Konutları'nın Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki kura çekimlerinde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel insanların her zaman başını sokacak ev arayışı içinde olduğunu ifade etti.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul'da, TOKİ ve bakanlıktan gelen görevlilerle beraber hak sahiplerine verilen evleri yerinde inceleyerek,''Bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. Karacabey'de 132 adet ev yapıldı. Bundan şahsım olarak gurur duyuyorum. Gün geçtikçe bu sayı artacak ve yurdumuzda herkes ev sahibi olacak'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak özürlü vatandaşların evleri, ardından da 132 adet 2+1 dairenin kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlendi.

-Hükümlüler için eğitim protokolü-

Öte yandan, cezaevinden tahliye olan hükümlüleri topluma kazandırmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İŞKUR arasında protokol imzalandı. Yapılan protokolle haftanın belirli günlerinde uzmanlar tarafından verilecek eğitimler sayesinde tahliye olan hükümlülerin topluma kazandırılması amaçlandığı belirtildi.

Protokol gereği cezaevinden tahliye olan hükümlülere İl Müftülüğünce ''İyilik, kötülük ve insan sevgisi'', Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce ''Aile içi iletişim'' ve İŞKUR tarafından da ''Etkili iş arama teknikleri'' seminerleri verilecek.

Muhabir: Metin Aktaş

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA