Didim’de Diyabet Günü Yürüyüşü…

14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla Didim Toplum Sağlığı Merkezi ve Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi iş birliğiyle Diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Didim’de Diyabet Günü Yürüyüşü…
Beslenme Dostu Okul olan Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Didim Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe Didim Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri, Öğretmenler ve 9. sınıf öğrencileri katıldı.

Okul önünde başlayan yürüyüşte öğrencilere “Diyabete hayır” “Sende yürü” yazılı dövizler taşırken Selanik Caddesi ve cumhuriyet Caddesi boyunca devam eden yürüyüş Didim Belediyesi önünde son buldu.

Gerçekleştirilen yürüyüşle ilgili bilgiler veren Didim Toplum Sağlığı Merkezi hemşirelerinden Sevgi Gürdal “Turizm Meslek Lisemizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte Diyabet hastalığının önüne geçmek için fiziksel aktivitenin ne kadar önemli olduğunu dikkat çekmek istedik. Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri kadınlarda bel bölgesinin 88, erkeklerde 102 cm altında olmalı; bu anlamda Diyabet ile mücadele de fiziksel aktivite çok önemli.”diye konuştu ve katılım sağlayan Okul İdaresine teşekkür etti .
Kaynak: İHA