Sü'de 12. Kısaca Öğrenci Film Festivali

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, 12. Kısaca Öğrenci Film Festivali düzenlendi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, başarılı öğrencilerin bu festivalde bir araya gelerek yeteneklerini sergileme imkanı bulduklarını söyledi.

Ülke sinemasına katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek amacıyla düzenlenen festivale SÜ olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Gökbel, festivalin bir marka haline geldiğini dile getirdi.

Gökbel, her yıl ünlü sanatçıları öğrencilerle buluşturan festivalin ilerleyen yıllarda daha da gelişeceğini belirterek, Konya'nın ve SÜ'nün tanıtılmasına katkı sağladığının altını çizdi.

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet kalender ise İletişim Fakültesi'nin kuruluşundan bugüne kadar çok değerli çalışmalara imza attığını söyledi.

İletişim Fakültesi'nin başarılarından en önemlisinin Kısaca Film Festivalleri olduğunu aktaran Kalender, Son 3 yıl içinde bu festivalin uluslararası nitelik taşıdığını dile getirdi.

Festivale katılmak için 400'e yakın eser geldiğini söyleyen Kalender, bu eserlerden dereceye giren 8 filme 13 Kasım'da ödül verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA