Başbakan Pahor Oyların Yüzde 41,9'unu, Mevcut Cumhurbaşkanı Tuerk İse Oyların Yüzde 37,2'sini Aldı

Slovenya'da bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarına göre eski Başbakan Borut Pahor oyların yüzde 41,9'unu, mevcut Cumhurbaşkanı Danilo Tuerk ise oyların yüzde 37,2'sini aldı.

Eski Yugoslavya'dan ayrılarak 1991'de bağımsızlığını ilan eden Slovenya'da bu sabah 3 bin 300 seçim noktasında, 1,7 milyon seçmen ülkenin yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı yarışına, şu anda bu görevi yürüten Danilo Tuerk, eski Başbakan Borut Pahor ve Slovenya'nın Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcisi ve eski eğitim bakanı Mılan Zver katıldı.

Slovenya'da faaliyet gösteren Mediana istatistik ajansı ile Slovenya Devlet Televizyonu'nun yayımladığı seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Sosyal Demokrat Parti lideri ve eski Başbakan Pahor oyların 41,9'unu, mevcut Cumhurbaşkanı Danilo Tuerk yüzde 37,2'sini, Slovenya Demokrat Partisi'nin adayı Milan Zver ise oylarn yüzde 20,8'ini aldı.

İlk turda hiçbir adayın oyların yüzde 50'sini alamaması nedeniyle, Pahor ile mevcut Cumhurbaşkanı Tuerk seçimerin ikinci turunda da yarışacak. Seçimlerin ikinci turunun 3 hafta içinde düzenleneceği açıklandı.

Slovenya Devlet Seçim Kurulu, saat 16:00'a kadar kayıtlı seçmenlerin yüzde 35'inin oy kullandığını açıkladı.

Muhabir: Zlatan Kapiç

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA