Cemil Çiçek'ten Alman Bakan sert "PKK" tepkisi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger ve beraberindeki heyeti Meclis’te kabul etti

Cemil Çiçek'ten Alman Bakan sert 'PKK' tepkisi
Genel birkaç konuyla ilgili düşüncelerini ifade etmek istediğini belirten Çiçek, terör örgütüne Avrupa 'dan sağlanan desteğe ilişkin olarak, “Bu örgüt, Avrupa 'da elde ettiği silahlarla ve başka türlü öldürücü aletlerle insanımızı öldürüyor, buna karşılık da Avrupa insanını uyuşturucu ile öldürüyor. Artık diplomatik bir dille konuya bakmak yerine, gerçeğin dili neyse bunu çok açık konuşmakta fayda var” dedi.

PKK 'nın en fazla desteği Avrupa kıtasından gördüğünü söyleyen Çiçek, Almanya 'da anayasayı koruma teşkilatınca yazılan yıllık raporlara işaret ederek, “Bu raporlar yıllık olarak yayınlanıyor, bu sene bir değişiklik olmayacaksa 11 bin 500 PKK 'lının orada faaliyet gösterdiği bu raporlarda yazılı. Diğer terör örgütleri açısından da baktığımızda Almanya 'daki bu faaliyetler bizim açımızdan gerçekten endişe verici bir durumdadır” diye konuştu.