Başkent'te Sıkışmalı Trafik Kazası: 2'si Ağır, 9 Yaralı

Başkent'te, aşırı hızlı olduğu iddia edilen minibüs ile kavşakta dönüş yapan aracın çarpışması sonucu 2'si ağır, 9 kişi yaralandı.

Minibüsün yandan çarptığı araçta sıkışan bir kişi, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarının ardından çıkarılabildi. Kaza, Keçiören, İrfan Baştuğ Caddesi, Kavacık kavşağında gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Pursaklar'dan Ulus istikametine gitmekte olan sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 06 TZM 33 plakalı minibüs ile kavşaktan Subayevler yönüne dönmek isteyen 06 AK 3086 plakalı araç çarpıştı. Aşırı hızlı olduğu öğrenilen minibüs, aracı önünde bir süre sürükledi. Kazada, minibüste bulunan 7 kişi ile diğer araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Minibüsün çarptığı aracın yan tarafı çökerken, çöken tarafta oturan bir kişi de içeride sıkıştı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis, ikinci bir kaza ihtimaline karşı çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde oturan yaralılara ilk müdahalelerini yaptı. İtfaiye ekipleri de araç içerisinde sıkışan yaralıyı kurtarma çalışmalarına başladı.

Yaralının sıkışan ayağının kurtarılamaması üzerine itfaiye ekipleri, minibüsü itfaiye aracına bağladığı halat ile çekti. Ayağı sıkıştığı yerden kurtarılan yaralı, uzun uğraşların ardından araçtan çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde bulunan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Yaralıların, kazanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadığı ve titrediği görüldü.

Kaza yerindeki minibüsün fren izleri ise dikkat çekti.

Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, her iki aracın da çekici marifetiyle kaldırılmasının ardından normale döndü. Her iki araçta da büyük çapta hasar meydana geldi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı

Kaynak: İHA