Girişimciliği Öğrenip 'işlerini' Kuracaklar

Çukurova Rotary Kulübü, genç girişimcilerin ufkunu açacak, onlara kendi işlerini kurma fırsatı tanıyacak yeni bir projeyi daha Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle hayata geçirdi.

Girişimciliği Öğrenip 'işlerini' Kuracaklar
KOSGEB Merkez Müdürü Hamit Sucu, Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, projenin, KOSGEB’in uygulamaya geçirdiği Yeni Destek Programlarında yer alan “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında gerçekleşeceğini bildirdi. Sucu, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin en az 70 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşacağını vurguladı.

Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Erel ise Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Koordinatörü Cüneyt Örkmez’in sunumunun ardından yaptığı konuşmada, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Erel, başta istihdam olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda Son derece hayati işlevler yerine getiren girişimciliğin desteklenmesi açısından bu projenin büyük önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Çukurova Rotary Kulübü olarak, girişimcilik potansiyelinin sahaya çıkartılması, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için imkânlar yaratmayı amaçladık. İstihdam problemi olan Türkiye’de bizler de girişimciliği geliştirme programı ile işsiz ve iş kuracak gençlerimizin yapacakları faaliyetlere destek vermek suretiyle toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz."

Erel, KOSGEB ile yapılan eğitim protokolü çerçevesinde eğitimini tamamlayıp sertifika alan girişimcilerin kendi işlerini kurmaları halinde KOSGEB tarafından verilen 27 bin liralık hibeden ve 70 bin liralık da geri dönüşümlü faizsiz desteklemeden de faydalanabileceklerini kaydetti.

KOSGEB’in desteklerini ve bu konudaki çabalarını çok değerli bulduklarını ifade eden Erel, "Stratejik çözüm ortaklığı yaptığımız TOSYÖV’ün KOSGEB ile işbirliği ile başlatacağımız eğitimden KOBİ’ler ve girişimciler adına büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Erel, eğitimlere kendi işini kurmak isteyen, üniversite mezunu, daha önce diğer kurum ve kuruluşlarca düzenlenen girişimcilik eğitimine katılmamış ve eğitime kesintisiz devam edebilecek gençler ve kadınların kabul edildiğini bildirdi. Erel, proje için 90 kişinin başvurduğunu, 30 kişinin eğitime kabul edildiğini kaydetti .
Kaynak: İHA