Başkan Akın; “cumhuriyet İçin Çalışmalıyız”

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi sonunda elde ettiği büyük zaferi anlamlandıran cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Neredeyse tüm dünyayı karşısına alarak; onur, namus ve bağımsızlığını, birden fazla nesli feda edip koruyan Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği özgürlük mücadelesiyle örnek teşkil ettiğini belirten Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, kahraman ecdadımıza olan borcumuzun geleceğimizi şekillendirirken ülkenin her ferdine büyük sorumluluk yüklediğini hatırlattı.

Başkan Akın, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kurtuluş Savaşı sonrasında Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamaz. Türk insanı bugüne, bugünlere nasıl gelindiğini unutmamalı, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmalıdır. Cumhuriyeti yüceltmenin, çağdaş ve aydın bir toplum haline getirmek hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu unutmadan ‘Bir tek şeye muhtacız çalışkan olmak’ prensibini daima göz önünde bulundurup çalışarak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez hedef olmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükrün duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”
Kaynak: İHA