İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 523 Sayfadan Oluşan Gerekçeli Kararı, Sanık Avukatlarına Dağıtılmaya Başlandı

''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu 56 sanıklı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

' 'Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin davaya bakan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 523 sayfadan oluşan gerekçeli kararı, sanık avukatlarına dağıtılmaya başlandı.

Mahkemenin 2 Ağustos'ta verdiği kararda, 56 sanık, şikayetçi bulunmaması gerekçesiyle ''fuhuş'' ve ''askeri casusluk'' suçlamalarından beraat etmişti.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Şafak Yürekli'yi ''suç örgütüne yardım etmek'' ve ''yasaklanan bilgileri temin etmek'' suçlarından 2 yıl 7 ay 20 gün, emekli Albay Sezer'i, ''suç örgütü üyeliği'', ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kullanmak'' ve ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçlarından 15 yıl 7 ay 14 gün, eski TÜBİTAK Daire Başkanı Yücel Çipli'yi ''suç örgütü üyesi olmak'', ''kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi'', ''verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'', ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahsis olundukları yerden başka yerde kullanmak, hileyle almak ve çalmak'' suçlarından 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etmişti.

Heyet, 44 sanığın da benzer suçlardan 1 yıl 8 ay ile 15 yıl 7 ay 14 gün arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırmıştı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Emre Sezenler, Ahmet Lütfi Varoğlu, Halil Hanbal, Aysam Akses ve Cüneyt Hakan Bağcıoğulları'nın ''örgüt üyeliği'' suçundan, diğer sanıklar Fahri Can Yıldırım, Ali Sabri Şanal, Birdem Amoutzopoulos, Kemalettin Yakar ve Mehmet Kutlu'nun da ''suç örgütüne yardım etmek'' suçundan kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine hükmetmişti.

Muhabir: Enes Can

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA