Thk’da Vekaleten Kurban Kesmenin Bedeli 650 Tl

Türkiye’de ilk defa 1996 yılında Türk Hava Kurumu (THK) tarafından başlatılan vekaleten kurban kesim hizmeti, bu yıl da devam edecek.

Thk’da Vekaleten Kurban Kesmenin Bedeli 650 Tl
THK Torbalı Şube Saymanı Hatice Sümer, 650 TL, 365 ABD Doları ya da 285 Euro’yu belirtilen bankalara yatırarak THK’ya vekalet veren vatandaşların kurbanlarının, Et ve Balık Kurumu kombinalarında noter huzurunda kesileceğini ve kesimin gerçekleştiğini belirten noter makbuzunun postayla adreslere gönderileceği ifade etti.

THK’nun bugüne kadar vekaletle kesilen kurban etleriyle hazırlattığı kavurmaları Türkiye genelinde 574 bin 443 ihtiyaç sahibi aileye kurumun 458 şubesi aracılığıyla dağıttığını dile getiren Sümer. “Kurbanını THK güvencesinde kestirmek isteyen vatandaşlarımız vekâlet bedellerini olan 650 TL, 365 ABD Doları veya 283 Euro’yu belirtilen bankalar kanalıyla, PTT şubelerinden 106363 numaralı posta çeki hesabına, THK Genel Merkezi ve şubelerinden makbuz karşılığında ya da www.thk.org.tr adresinden kredi kartıyla yatırabilirler” diye konuştu.

Kurbanların dini vecibelere uygun olarak noter huzurunda Et ve Balık Kurumu kombinalarında en hijyenik şekilde kesildiğini belirten Sümer, “Kesilen kurbanların etleri Et ve Balık Kurumu’nda konserve kavurma haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine en doğru ve en güvenilir yöntemle ulaştırılıyor. Vatandaşlarımızın kurumunuza güvenerek verecekleri vekalet, bu yıl da sofrada aş, çocukların yüzünde tebessüm olmaya devam edecek. Vatandaşlarımız için küçük sayılabilecek bir yardım büyüyerek gelişecek ve ülkemizin dört bir yanına iyilik tohumları serpilecek” dedi.

Kaynak: İHA