Çalışma Bakanlığı, Eylül Ayında 41 Eyalet ve Başkent Washington'da Düşen İşsizlik Oranlarının Sadece Altı Eyalette Arttığını Bildirdi

ABD Çalışma Bakanlığı, eylül ayında 41 eyalet ve başkent Washington'da düşen işsizlik oranlarının sadece altı eyalette arttığını açıkladı.

ABD başkanlık seçimlerinde en kritik konu ekonomi, ekonomide ise en kilit nokta işsizlik oranları...

Geçen aya kadar ülke genelinde yüzde 8'in üzerinde seyreden işsizlik oranlarının, geçen ay yüzde 7,8'e düşmesi, sadece Amerikalılar için değil, özellikle Obama yönetimi için çok önemli dönüm noktasıydı. Obama, Son işsizlik rakamlarıyla seçimde en zayıf noktası olan ekonomi konusunda az da olsa nefes almıştı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın eyalet bazında yeni açıklanan verileri de Obama için yeni moral kaynağı olacak gibi görünüyor.

Bakanlığın verilerine göre, Eylül ayında 41 eyalet ve başkent Washington'da düşen işsizlik oranları, sadece altı eyalette yükseldi, üç eyalette ise mevcut durum değişmedi.

Geçen yılla karşılaştırıldığında da işsizlik oranlarının toplamda 44 eyalet ve Washington DC'de azaldığı, altı eyalette ise artış gösterdiği gözlendi.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA