Katalonya'da Bu Kez Bağımsızlık Karşıtı Gösteri Yapıldı

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk bölgesinin en önemli kenti Barcelona'da düzenlenen bir gösteride, binlerce kişi bağımsızlığa karşı yürüdü.

Amerika kıtasının keşfi dolayısıyla 12 Ekim'de kutlanan İspanya Ulusal Günü, Barcelona sokaklarında bağımsızlık karşıtı gösteriye dönüştü.

''İspanya ve Katalanlar'' adlı platformun Barcelona'nın merkezi Catalunya Meydanı'nda düzenlediği gösteride, Katalonya özerk yönetiminde iktidarda olan Yönelim ve Birlik Koalisyonu'nca ortaya atılan, Katalonya'nın bağımsızlığını isteyen referandum yapılması önerisi ve buna destek verenler eleştirildi. Gösteriye katılanlar hem İspanyol hem de Katalonya bayrakları taşırken, ''Ben İspanyolum'', ''Katalonya, İspanya'dır'', ''Tek İspanya, tek bayrak'' sloganları atıldı.

Gösteriye, İspanya merkez hükümetinde iktidarda olan sağ görüşlü Halk Partisi'nin Katalonya'daki kolu PPC ve Katalonya'da faaliyet gösteren liberal görüşlü Ciutadan's partileri de destek verdi.

Gösterinin sonunda açıklanan manifestoda, bağımsızlığa karşı olan Katalanların özgür bir şekilde seslerini duyurduğu belirtilerek, ''Yaşasın İspanya yaşasın Katalonya'' ifadesi kullanıldı.

Bu arada, bir grup genç, çocuklarıyla Catalunya Meydanı'nda olan ve İspanya'nın birliğini savunan bir kişiye saldırdı. Katalan polisinin, olayla ilgili 22 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Kaynak: AA