Sağlık Bakanlığı’ndan Obeziteyle Mücadele Kapsamında Kısa Film

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de insanların yüzde 70 ila 80’inin hareketsiz hayat sürdüğünü dile getirerek, “Fazla yemek ve hareketsizlik ikiz kardeşler, bunlar bizi şişmanlatan unsurlar” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Obeziteyle Mücadele Kapsamında Kısa Film
Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile mücadele kapsamında hazırladığı ‘Demet’ adlı kısa film, Sheraton Otel’de düzenlenen programda gösterildi. Programa Sağlık Bakanı Akdağ’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı.

30 yaşındaki Demet Dedeoğlu’nun 1.5 yılda 115 kilodan 70 kiloya düşme hikayesinin anlatıldığı filmde, genç kadının şişmanlıkla nasıl mücadele ettiği anlatılıyor.

“Obezite ile mücadele ediyoruz” kampanyasına örnek teşkil eden Dedeoğlu’nu tebrik ederek sözlerine başlayan Bakan Eker, kendisinin de 9 aylık süreç içerisinde 10 kilo verdiğini belirterek, “Benim sloganım şu, tabağıma konan yemeğin hepsinden yiyorum ancak hepsini yemiyorum. Nefsimize ve kendimize eziyet etmeden, sürdürülebilir bir şekilde mücadeleyi yapabiliriz” dedi.

Şişmanlıkla mücadelede, kararında yemenin dışında hareketin de çok önemli olduğu ifade eden Eker, “Peygamber Efendimizin de bir sözü vardır; ‘Acıkmadan yemek yemeyiniz, doymadan sofradan kalkınız’ diye bir tavsiyesi vardır. Bu, uygulanması kolay bir tavsiyedir” diye konuştu.

Dedeoğlu’nun obeziteyle mücadelesini anlatan hikayenin bu akşamdan itibaren bütün Türkiye’de, televizyon kanallarında Sağlık Bakanlığı adına gösterime gireceğini dile getiren Bakan Akdağ ise, hayata kötülük katan sigaradan sonraki ikinci unsurun şişmanlık olduğunu söyledi.

Kendisinin de 10 kilo verdiğini belirten Akdağ, 6 kilo daha vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Kendi yaşama biçimimizi ancak kendimiz değiştirebiliriz. Bunu bir başkası yapamaz. Fazla yemek ve hareketsizlik ikiz kardeşler, bizi şişmanlatan unsurlar bunlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de insanların yüzde 70 ila 80’inin hareketsiz hayat sürdüğünü dile getiren Akdağ, yürütülen medya kampanyalarıyla önemli bir mesafe alındığını vurgulayarak, “Son 2.5 ay içerisinde elde edilen sonuçlarda, vatandaşların yüzde 94’ü bu kampanyaları izledi, yüzde 30’u ‘ben bu kampanyalardan sonra az yemeye başladım’ dedi, yüzde 30’a yakını da ‘daha çok hareket ediyorum’ dedi.

Umut ediyorum ki Demet’in hikayesi ile bu farkındalık daha da artacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA