İstanbul Barosu Başkan Adayı Saka: 'darbeci Baro' Yaftasından Rahatız Oluyoruz

Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun İstanbul Barosu seçimleri için aday gösterdiği Av. Rıza Saka, İstanbul Barosu’nun ‘Darbeci Baro’ olarak anılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Saka, “Meslek kuruluşları mesleğimiz için var olması gerekiyor. İstanbul Barosu'nun üzerinde ki 'Darbeci Baro' yaftasını kaldırmak istiyoruz." dedi.

Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun, 14 Ekim 2012’de gerçekleşecek olan İstanbul Barosu seçimleri için başkan adayı olarak gösterdiği Av. Rıza Saka ve ekibi toplantı düzenledi.

1453 Panorama Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya 300’ye yakın İstanbul Baro üyesi avukat katıldı.

Başkan adayı Av. Rıza Saka, İstanbul Barosu’nun ‘Darbeci Baro’ olarak anılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Saka, “Meslek kuruluşları mesleğimiz için var olması gerekiyor. Aslında İstanbul Barosu çok önemli bir kurum, 30 bine yakın avukatı ile dünyanın en büyük barolarından biri. Mevcut İstanbul Barosu, içinde bulunan binlerce akademisyen avukatına, her konuda en iyi uzmanları olmasına rağmen maalesef hukuki konularda görüşüne başvurulmamakta. Aksine medyatik konularda İstanbul Barosu’nun görüşlerini görmekteyiz.” dedi.

'İSTANBUL BAROSU ÜLKE KURTARMAKLA MEŞGUL'
İstanbul Baro seçimlerinde başkan adayı Av. Rıza Saka, mevcut baronun siyasete soyunduğunu, ülke kurtarmak ile meşgul olduğunu öne sürdü. Saka, “Baromuz maalesef ülke kurtarmanın peşinde, siyasete soyunmuş durumda. Muhalefetin boşluğunu doldurmakla meşgul. Herkes kendi işini yapmalı. Elbette baronun sorumluluğudur ülkenin güncel sorunları ile ilgilenmek. İstanbul Baro’su asıl baroya üye avukatlarla ilgilenmelidir. İstanbul Baro’su avukatlarının meslek hayatında karşılaştıkları sorunları çözmesi gerekmektedir. Avukatlığı ülkemizde olması gereken düzeye ve saygınlığa ulaştırmak için baronun çalışması gerekmekte.” dedi.