16 Yıldır Çocuk Sahibi Olamayan Çifte İkiz Bebek Müjdesi

Manisa’da 16 yıldır çocuk sahibi olamayan çift, tüp bebek tedavisi sayesinde ikiz bebek sahibi olmaya hazırlanıyor.

16 Yıldır Çocuk Sahibi Olamayan Çifte İkiz Bebek Müjdesi
Alınan bilgiye göre, Metin-Çimen Kaya çifti birçok tedavi yöntemini denemelerine rağmen 16 yıldır çocuk sahibi olamadı. Son çare olarak gördükleri Grand Medical Hospital’a başvuran çift, tüp bebek servisinde tedaviye başladı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Çakır tarafından çifte uygulanan tedavi Sonucunda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Metin-Çimen Kaya çiftine ikiz bebek müjdesi verildi.

Yaklaşık 2 aylık hamile olan anne adayı Çimen Kaya (34) bebeklerini kucağına alacağı günü heyecanla beklerken, fabrikada işçi olarak çalışan baba adayı Metin Çimen de (41) 16 yıllık özlemini çocuk odasını hazırlayarak Sonlandırmaya hazırlanıyor

Tedavi sürecini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Çakır, “Ağustos ayının başında ilk defa müracaat ettiler. Öz geçmişlerinde 16 yıllık bir çocuk arzusu vardı. Çeşitli kurumlara başvurmuşlar daha önce. Ancak bir Sonuç alınamamış. İki kere mikro enjeksiyon, üç kere aşılama yapılmış ancak gebelik elde edilememiş. Ağustos ayında bizim tarafımızdan tetkikleri yapıldı. Tesadüfen Ramazan Bayramı’nın ikinci günü bütün ekip geldik buraya ve uygulamamız başarıyla Sonuçlandı. Cinsiyetleri belli değil ama ikiz bebek bekliyoruz. Grand Medical Hospital Tüp Bebek Merkezi, Manisa’da çok büyük bir açığı kapatan büyük bir merkez oldu. Tecrübeli ve Son derece deneyimli bir ekibimiz var. Meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Geçtiğimiz hafta 3 tane daha gebelik testimiz pozitif geldi. Bunlar da bizim motivasyonumuzu arttırıyor” dedi.

Mayıs ayında tüp bebek merkezinin ruhsatını aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını vurgulayan Başhekim Opr. Dr. Mümtaz Kahya, “Şimdi bu aileyi görünce iyi ki bu yatırımı yapmışız diyoruz. Bu işi kurmanın ve yürütmenin bir işletmeci olarak bir takım zorlukları oluyor. Ama tüm bu zorluklar böyle bir mutlu çift görünce hepsi geçmiş oluyor. Çiftimize hayırlı olsun diliyor hocamıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

“SANKİ ÇOCUKLARIMIZI ELİMİZE ALMIŞ GİBİ SEVİNÇLİYİZ” Birçok tedavi yöntemini denemelerine rağmen 16 yıldır çocuk sahibi olamadıklarını anlatan baba adayı Metin Kaya, “İzmir’de büyük hocalarla birlikte başladık. Bir kaç sefer aşılama bir kaç sefer de tüp bebek yaptık, ancak bunun Sonuçlarını oradan alamadık. En Son düşüncelerimiz tıp alanında geliştiği için İstanbul’a gitmek vardı. Mayıs ayında Grand Medical’in tüp bebek servisi açtığını duyduk. Evlilik yıl dönümümüzde başvurduk. Hocalarımız gereken tetkikleri yaptı. Bizde bir şey olmadığını söylediler. Diğer hocalarımız bizde rahatsızlık olduğunu söylemişlerdi. Hocam tedaviye başladıktan 15 gün Sonra da müjdeli haberi aldık. Daha Sonra da ikizlerimizin olduğunu söyleyince çok daha mutlu olduk. Sanki çocuklarımızı elimize almış gibi sevinçliyiz. Allah herkese böyle bir mutluluk yaşatsın. 16 yıldır gitmediğimiz doktor kalmamıştı. Bir çok tedavi uygulandı. Hocamız diğer hocalardan farklı bir tedavi uyguladı. En başından beri Sonuç alacağımıza inanıyordum” dedi.

Anne adayı Çimen Kaya ise, “16 yıl içerisinde çok yol kat ettik. Bir sürü badireler atlattık. Ben bu mutlu haberle birlikte hepsini unuttum. Bir de buradaki perSonel ve özellikle doktorumdan çok memnunum. Duygularım çok yoğun. İki tane bebeğim var. Allah herkese nasip etsin. Şimdi önüme bakıyorum. Geriye bakmıyorum. Onlarla çok mutluyum.” dedi.

Kaynak: İHA