'haberleşme Özgürlüğü Son Derece Önem Kazandı'

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Acıbadem Adana Hastane Direktörü Hüseyin Çelik, günümüzde haberleşme özgürlüğünün son derece önem kazandığını söyledi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan Çelik, “Toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini gece gündüz demeden yerine getiren tüm basın mensubu arkadaşlarımın bayramını kutluyorum” dedi.

Çelik, bilgi çağını yaşadığımız günümüzde haberleşme özgürlüğünün son derece önem kazandığına dikkat çekerek, “ Çukurova`nın sağlığı için yaklaşık üç yıldır Adana`da hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaptığımız her çalışmada, gerek haberleriyle gerekse manevi olarak bizi yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hüseyin Çelik şöyle devam etti; Medya, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü, haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir. Unutulmamalı ki toplumun bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, eğitilmesi ve özellikle sağlık alanında farkındalıkların oluşması, ancak basın kuruluşlarının duyarlılığıyla mümkün olacaktır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için, gece gündüz demeden; gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük emek sarf eden basın mensubu arkadaşlarıma sağlıklı günler diliyorum.”