Ego'dan Yaşlılara 'bandrolleri Yenileyin' Çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Ego Genel Müdürlüğü, yaşlı kartlarında 2012 yılında kullanılacak bandrollerin, en geç Ocak ayı sonuna kadar yenilenmesi için çağrıda bulundu.

Ego'dan Yaşlılara 'bandrolleri Yenileyin' Çağrısı

Vatandaşların kullandıkları, 60 yaş üstü kartları, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası giriş katında bulunan Halkla İlişkiler Birimi`nden, her yıl yenilenmesi gereken bandroller Metro ve Ankaray’daki bilet gişelerinden Ocak ayının son gününe kadar temin edilebiliyor. 2011 yılında yaşlı kartı sahibi olarak bu hizmetten faydalanan kişilerin, mağdur olmamak için en kısa sürede bandrollerini yenilemeleri gerekiyor.


GEÇEN YIL 83 BİN 704 KİŞİ FAYDALANDI
Başkentli 60 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak için dağıtılan yaşlı kartlarından, geçen yıl 83 bin 704 kişinin faydalandığını belirten Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu vatandaşların mağdur olmamak için Ocak ayı sonuna kadar bandrollerini yenilemeleri gerektiğini vurguladılar.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yaşlı kartları, 60 yaşını doldurup 61 yaşından gün alan vatandaşlara nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafla EGO Halkla İlişkiler Birimi`ne başvurmaları halinde, bir defaya mahsus, kalıcı olarak veriliyor.
Yaşlı kartını alan vatandaşlar, belediye otobüslerinden her gün 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanmak için ise her yıl başında yaşlı kartı üzerine yapıştırılan bandrolü yeniliyor. Bu yıl Belediye Meclisi tarafından 70 lira olarak belirlenen bandroller, Metro ve Ankaray’daki bilet gişelerinden temin edilebiliyor. Bir defaya mahsus ücretsiz verilen yaşlı kartlarının kaybedilmesi durumunda ise kart sahibinden usulsüz kullanımları ve tekerrür kartları engellemek için iki katı ücret karşılığı 140 lira alınıyor. Başkentliler, bu hizmetle ilgili Hipodrom Caddesi numara 5 adresinde bulunan EGO Genel Müdürlüğü Basın Yayın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü`nden ya da 507 14 83 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.


ENGELLİLERE SERBEST VEYA İNDİRİMLİ KART VERİLİYOR
Engelli kartlarının, yine hizmet binasında bulunan Engelliler Birimi`nden verildiğini belirten yetkililer, şu açıklamayı yaptı: “Sağlık raporunun aslı ve 1 adet fotokopisi, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet fotoğraf, 1 adet ikametgah belgesi ve EGO kart basım ücreti ile başvurdukları takdirde yüzde 60 ve üzeri engellilere serbest kart, yüzde 60 ve altı engellilere ise indirimli kart veriyoruz. Bu belgeleri getirdikleri ve ücreti ödedikleri takdirde ayrıca EGO’ya gitmelerine gerek kalmıyor, biz buradan işlemlerini hallediyoruz.”