Demokratik Eğitimciler Sendikası'ndan Kesintili Zorunlu Eğitime Destek

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, mecburi eğitimin kesintili ve kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini belirterek, “Eğitimde 4+4+4 uygulaması pedagojik ve bilimsel bir karardır.

” dedi.

DES Genel Başkanı Avcı, açıklamasında, 14 yıldır ısrarla sürdürülen 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının mesleki eğitimi yok olma noktasına getirdiğine dikkat çekti. Avcı, 18. Milli Eğitim Şurası`nda, sekiz yıllık kesintisiz temel eğitimin `kesintili ve kademeli` hale getirilmesine ilişkin görüş sunduklarını hatırlatarak, şöyle dedi: “Mevcut sistemde mesleki eğitime 14-15 yaşında başlanabiliyor. Bu yaşlarda meslek öğrenmek zordur. Oysa mesleki eğitimde erken yaş esastır. Gençlerimizin meslek öğrenmede daha başarılı olması için, seçimlerini özgürce yapabilmeleri için, meslek liselerinin gelişmesi için ve ekonomik açıdan işletmelerin nitelikli eleman bulmasını kolaylaştırmak için mecburi eğitimde kesintili ve kademeli sisteme bir an önce geçilmelidir.”
Avcı, 8 yıllık kesintisiz eğitimin öğrencilerin sosyal, duygusal, psikolojik gelişimlerine zarar verdiği gibi, yetenek ve kişilik gelişimleri yanı sıra akademik ve mesleki eğitimlerini de olumsuz etkilediğini aktardı. Avcı, “Bedensel olarak gelişmiş 15 yaşındaki çocuklar, 6-7 yaşındaki çocuklara koridorlarda, bahçede, kantinde şiddet uygulayabiliyor.” diye ifade etti.