Bursa İtfaiyesi Bir Ayda 339 Yangına Müdahale Etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, 2011 yılının son ayında 339 yangına müdahale edildiğini açıkladı.


Bursa itfaiyesi 1–31 Aralık tarihleri arasında şehir genelindeki 22`si atölye, 3`ü kamu binası, 103`u özel bina, 19`u motorlu araç, 4`ü orman, 83’ü ot-saman, 2`si odun, kömür deposunda ve 98`i çeşitli mekânlarda meydana gelen toplam 339 yangına müdahale etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, itfaiyenin bir aylık çalışmasını kamuoyuna açıkladı.

Yangınların 121’inin Osmangazi, 74’ünün Yıldırım, 54’ünün Nilüfer, 44‘ünün Gemlik, 13’ünün Mudanya, 20’sinin Kestel, 13’ünün de Gürsu’da çıktığını söyledi.
Daire Başkanı Doğan, en çok yangına çıkış gününün 68 ile cumartesi günü olduğunu kaydetti. Aralık ayı içerisinde çıkan yangınlarda 433 bin 570 liralık maddi hasarın meydana geldiğini dile getiren Doğan, yangınlarda 4 vatandaşın dumandan etkilenerek hayatını kaybettiğini, 1 vatandaşın da yaralandığını kaydetti.

Doğan, “Aralık ayında çıkan yangınlarda 1 vatandaşımız yoğun dumandan etkilenmiş olup hastaneye sevk edilmişlerdir. Şehrimizde meydana gelen trafik kazalarında 4 vatandaşımız hayatının kaybetmiş olup 11 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. Yine ekiplerimiz evlerde, işyerlerinde, araçlarda, asansörlerde, kapılarda, ağaçlarda, derelerde mahsur kalan insan ve hayvanlar kurtarma ekibimiz tarafından kurtarılmış olup, yaralılar tedavileri için ilgili mercilere sevk edilmişlerdir.” dedi.