Babacan: Ekonomideki Başarı, Ayakkabısını Evin Önünde Çıkaranlar Sayesinde

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk ekonomisinin; Anadolu’nun bağrından kopup halkın düşüncelerini taşıyan yöneticiler sayesinde bu kadar başarılı olduğunu söyledi.

Bazılarının ekonomi, Merkez Bankası deyince sadece kendilerinin anladığı bir alan zannettiklerini ifade eden Babacan, “Ama Anadolu’dan kazıya kazıya gelmiş, Merkez Bankası Başkanı olmuş, evine bakıyor; ayakkabısını çıkarıp eve giriyor, diyor ama bunlar becerdi." dedi.
AK Parti Haymana İlçe Başkanlığının 4. Olağan Kongresi`ne katılan Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, 2011 yılının AK Parti iktidarı için her alanda başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Seçimler öncesinde iş dünyasından bazı patronların ‘Oyumu AK Parti’ye vermeyeceğim ama onlar kazansın istiyorum.’ dediğini aktaran Babacan, Anadolu’nun bağrından kopup halkın düşüncelerini taşıyanların ekonomiyi başarıya taşıdığını dile getirdi.
Eski başkan Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası`nın başına getirildiğinde, kapısının önünde duran ayakkabılar gazete sayfalarına yansımıştı. Bu olaya atıfta bulunan Babacan, bazılarının ekonomi, Merkez Bankası deyince sadece kendilerinin anladığı bir alan zannettiklerini belirterekş şöyle konuştu:
“Ama Anadolu’dan kazıya kazıya gelmiş, Merkez Bankası Başkanı olmuş, evine bakıyor; ayakkabısını çıkarıp eve giriyor, diyor ama bunlar becerdi. Demek ki oluyormuş, diyor. Çok şükür nerden nereye. Biz öncelikle kendimize güveneceğiz. Aslı kimsenin kopyacısı olmayacağız kimsenin dümen suyuna girmeyeceğiz. Biz Türkiye olarak kendi değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak o değerler bizi farklı kılıp yükseltiyor.” diye konuştu.

"BİRÇOK ÜLKE BATAKTA BİZ SAPASAĞLAMIZ"
Hükümet olarak kendi ekonomik programlarını ortaya koyduklarını ve başarılı olduklarını kaydeden Babacan, şunları söyledi:
“Biz 2009 yılında tedbirler alırken, Avrupa’daki bazı ülkeler ne yapıyordu bir hatırlayın. Biz hesabımızı kitabımızı sağlam tutuk. Öyle borç al harca demedik. O zaman ekonomi tıkanıp duruyor. Karşılıksız bir kuruş para basmayacağız dedik. Hamdolsun pek çok ülke bataklığın içine düşmüşken Türkiye sapasağlam Türkiye parmakla gösteriliyor. Borcun milli gelire oranı yüzde 40. ABD’de yüzde 100. Avrupa’da yüzde 90. Biz bunu yüzde 32’ye düşüreceğiz.”