''Kendimizi anlatmakta, konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmekten korkan bir ülke olmadığını belirterek, ''Görüşümüz nettir; tarihimizde soykırım yok. Kendimizi anlatmakta, konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur'' dedi.

''Kendimizi anlatmakta, konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur''
  Çiçek , Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti .

Taban , birliğin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi , anayasa taslağı raporu sundu .

Çiçek , yaptığı konuşmada , yurtdışındaki Türk vatandaşlarını bir araya getiren sivil toplum örgütlerinin ve birliklerin önemine değindi .

Amerika ' nın bir çok hareketin başladığı , bir çok düşüncenin taraftar bulduğu bir ülke olduğunu belirten Çiçek , ' ' Kendimizi anlatabilme noktasında orada sergilediğimiz faaliyetler çok önemli . Ne kadar çok çalışırsak , kat edeceğimiz o kadar çok mesafe var ' ' dedi .

Türkiye ' nin dünya gündeminde olduğu kadar Amerika ' nın da gündemindeki bir ülke olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Çiçek , ' ' 2015 yılına girerken daha da gündem de olacak . Doğru bir üslupla yapılacak etkin çalışmalar Türkiye ' nin çıkarlarının korunması noktasında önemli olacaktır ' ' diye konuştu .

Amerika ile Türkiye ' nin yakın ilişkileri olduğu dile getiren Cemil Çiçek , dünyayı meşgul eden birçok olayın Türkiye ' nin çevresinde yaşandığını kaydetti . Çiçek , ' ' Dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin iyi olması , bölge istikrarını sağlama açısından oldukça faydalıdır . İki ülke arasındaki ilişkileri zehirleyecek çabalardan korunabilmek geleceğimiz açısından önemli olacaktır ' ' dedi .

Türkiye ' nin tarihiyle yüzleşmekten korkan bir ülke olmadığını ifade eden TBMM Başkanı Çiçek , şunları söyledi :

' ' Görüşümüz nettir , tarihimizde soykırım yok . Kendimizi anlatmakta , konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur . Ortak komisyonlar kurup araştırabiliriz . Arşivleri açarız , bilim adamları çalışır , ortaya çıkan sonucu herkes kabul eder . Parlamentolar , uluslararası mahkeme görevi göremezler . Tarih komisyonu gibi araştırma da yapamazlar . Parlamentolar , barışı tesis etmekle yükümlüdürler . Fransa ' da alınan karar yanlıştır . ABD ' de de bazı eyaletlerde bu tür girişimler vardır . Bu noktada , bu tür yanlışlıklara itibar etmeden bilimin ışığında araştırarak bir yerlere varılabilir .

Türkiye-ABD terör konusunda yakın işbirliği içerisinde olan iki ülkedir . Bu işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması , bu konudaki çalışmaların verimliliğini artıracaktır . Hükümetler düzeyindeki ilişkiler oldukça yoğun , parlamento olarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz . Bu kapsamda sizlerin yurtdışındaki çalışmalarınız ve faaliyetleriniz oldukça önemlidir . ' '

Çiçek , ' ' Türkiye ' deki bazı kuruluşlar anayasa konusunda bir şey yapmamışken , sizin hazırladığınız ve sunduğunuz rapor bizim için teşekkür konusudur ' ' dedi .