Yüz Nakli Yapılan Hasta Konuşmaya Başladıantalya

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.

  Doç . Dr . Özlenen Özkan , yüz nakli yapılan Uğur Acar`ın kendilerini , ``Hoş geldiniz`` diyerek karşıladığını bildirdi .

Özlenen Özkan , Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Geçici , Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç . Dr . Hüseyin Koçak basın toplantısı düzenledi .

Yrd . Doç . Dr . Özkan , yaptığı konuşmada , ameliyattan sonra dördüncü günün de sorunsuz şekilde tamamlandığını anlattı . Yüz nakli yapılan Uğur Acar`ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan , ``Hoş geldin yeni hayatına Uğur demek isterken Uğur bizden önce davrandı ve bize `Hoş geldiniz` dedi . Sesi biraz boğuktu , bizim için çok yeterliydi`` diye konuştu .

Uğur Acar`ın susadığını , acıktığını anlattığını söyleyen Özkan , her şeyin yolunda gittiğini , bir sorun yaşamadığını ifade etti .

-Genelkurmay Başkanı Özel aradı-Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`in kendilerini aradığını anlatan Özkan , ``Genelkurmay Başkanımız yurt dışındaymış . Kendisi bizi aramak istemiş ama mümkün olmamış . Bugün Ömer Hoca`yı aradı . `İnşallah bu gazilerimiz için de bir ümit kapısı` şeklinde konuşmalarda bulundu`` dedi .

Özkan , gaziler için iş birliği yapılabileceğini kaydetti .

Uğur Acar`ın sakallarının çıkması ile ilgili soruya ise Özkan , şu anda küçük ve tek tek sakalların olduğunu ancak birkaç gün sonra bu sakalların daha net görülebileceğini bildirdi .

Uğur`un televizyonda kendisiyle ilgili yayınlanan haberleri izlemek istediğini ve moralinin çok iyi olduğunu dile getiren Özkan , ``Sanırım şu ana kadar televizyonda kendi yüzünü görmedi`` diye konuştu .

Ahmet Kaya`nın ailesinin Uğur Acar`ı ne zaman ziyaret edeceğine ilişkin soruya ise Özkan , yüzdeki ödemin biraz daha inmesini beklediklerini , yüz kendisine geldiğinde ziyarete izin vereceklerini kaydetti .

Kol nakli yapılan Atilla Kavdır`ın sağlık durumunun da iyi olduğunu söyleyen Özkan , Kavdır`ın yoğun bakım ünitesinde birkaç gün daha izleneceğini bildirdi . Ailelerin , ``Uğur çıktı , Atilla hala yoğun bakımda`` şeklindeki endişelerinin yersiz olduğunu ifade eden Özkan , ``Atilla`nın organ transferleri daha büyük olduğu için onun yoğun bakımda kalması aslında olağan bir süreç . Endişeli olmalarına gerek yok . Her şey yolunda gidiyor`` dedi .

-Uğur şaka bile yapmış-Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Geçici de Uğur`u psikiyatrik açıdan tedavi edeceklerini anlattı .

Dün ve bugün Uğur`u ziyaret ettiğini belirten Geçici , şöyle konuştu : ``Dün konuşamıyordu , bugün kendini ifade edebiliyor . Şaka bile yaptı . Halini , hatırını sorduk , bunlara cevaplar verdi . Çok güzel ve net cevaplar verdi . Bu açıdan çok olumlu , kendisini çok iyi gördü . Şu anda herhangi bir problem , sıkıntı bildirmiyor . Bundan sonraki süreç daha iyileşirse , bu dönemi atlatırsa , sık görüşmelerle Uğur`u takip edeceğiz . Psikolojik açıdan hayata daha sıkı tutunması için elimizden geleni yapacağız . ``Uğur`un aynaya ne zaman bakacağı sorusuna ise Geçici , bu kararı Uğur ile birlikte vereceklerini bildirdi . Geçici , Uğur Acar`ın genel yapısı , hayatı sevmesi açısından şu anki durumunun çok iyi olduğunu vurguladı .
Kaynak: AA