Ülker Sports Arena Kapılarını Açtıistanbul

Fenerbahçe erkek ve bayan basketbol takımlarının maçlarını oynayacağı Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, bu akşam hizmete girdi.

  Fenerbahçe Ülker ' in , İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani ile bu akşam yaptığı THY Avrupa Ligi Top 16 turu G Grubu ikinci karşılaşması , yeni salonun açılış maçı oldu .

Daha önce Beko Basketbol Ligi ' ndeki Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçıyla açılması planlanan , ancak sarı-lacivertli takımın seyircisiz oynama cezası alması nedeniyle açılışı ertelenen Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena , bir Avrupa Ligi mücadelesiyle basketbolun hizmetine girdi .

-Taraftarlar , tribünleri doldurdu-13 bin 500 koltuk kapasitesine sahip olan ve 44 adet de locası bulunan salondaki ilk maça , sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi .

Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar , tezahüratlarla takımlarına destek verirken , salonun kapıları saat 17 . 30 ' da açıldı .

-Futbol maçı skorborddan verildi-Fenerbahçe ' nin , Spor Toto Süper Lig ' de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı karşılaşma , Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena ' nın dev skorbordundaki 4 büyük ekrandan canlı verildi .

Salona erken gelen taraftarlar , Atatürk Olimpiyat Stadı ' nda saat 18 . 00 ' de başlayan futbol maçını salonun tribünlerinden izledi .

Takımlarının ilk yarıyı 1-0 yenik kapamasının ardından taraftarlar , ikinci yarıda Emre ' nin beraberlik golünde büyük bir sevinç yaşadı . Ancak , daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor ' un üst üste bulduğu goller sarı-lacivertlileri üzdü . Alex ' in golüyle ümitlenen taraftarlar , maçın 3-2 Fenerbahçe ' nin aleyhine sonuçlanmasıyla hayal kırıklığına uğradı .

-Işık ve video gösterileri-Karşılaşma öncesinde salonun açılışı nedeniyle ışık ve video gösterileri yapıldı .

Fenerbahçe Ülkerli oyuncular anons edilmeden önce , video gösterisi yapılırken , en çok alkışı görüntüde yer alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aldı .

Video görüntülerinin ardından , oyuncular tek tek anons edilip , ışık gösterileri arasında sahaya çıktı .

-Orkestra coşturdu-Salonun açılışı için getirilen orkestra , maç öncesinde taraftarları coşturdu .

Saha kenarında yer alan ve üyelerinin Fenerbahçe formaları giydiği orkestranın , çaldığı parçalar ve Fenerbahçe marşları , salonda değişik bir atmosfer oluşturdu . Taraftarlar da zaman zaman orkestranın çaldığı marşlara eşlik etti .

-Medya ilgisi de büyüktü-Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena ' nın açılış maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi .

Pota arkasında basın mensupları için ayrılan bölüm tamamen dolarken , çok sayıda foto muhabiri de karşılaşmada görev yaptı .

-Ülker Sports Arena-Ataşehir ' de bulunan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena , Fenerbahçe basketbol takımlarının maçlarının yanı sıra dünya yıldızlarının sahne şovlarına da ev sahipliği yapacak .

Yıldız Holding sponsorluğunda hayata geçirilen ve kapasitesi 15 bin kişiye kadar çıkarılabilen salonun toplam inşaat alanı 67 bin metrekareden oluşuyor . İç yüksekliği 28 metre olan salonda , 6 adet soyunma odasının yanı sıra , 5 adet de küçük soyunma odası bulunuyor .

Salon , 44 adet locası , salonu gören restoranı , özel alanlarının yanı sıra , hem antrenmanlar , hem de maçlar için kullanılabilecek 2 bin 500 kişi kapasiteli küçük salonu ile basketbola hizmet verecek .

Planlama aşamasında her türlü detayın düşünüldüğü salonun iç mekan reklam alanları , Türkiye ' de tek olma özelliği taşıyor . Tribünleri dolaşan 360 derece LED kuşağı , ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa ' nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan skorbordu ile sponsorlarına iletişim alan ve olanakları sunuyor .

Salonun , sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına , konserlere , aile gösterilerine de ev sahipliği yapacağı bildirildi .
Kaynak: AA