Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Edemen:''kulüp Arazisini, Transfere Engel Olanborçları Ödemek İçin Satmayı Düşündük''diyarbakır

Spor Toto 2.

  Lig Beyaz Grup`ta mücadele eden Diyarbakırspor`un kulüp başkanı Nurullah Edemen , kulübe ait 100 dönüm büyüklüğündeki araziyi , transfere engel olan borçları ödemek için satmayı düşündüklerini söyledi .

Edemen , yaptığı açıklamada , geçen hafta yapılan olağanüstü genel kurulda yönetime talip olan kimsenin çıkmadığını , bu nedenle görevlerini sürdürmek zorunda kaldıklarını belirterek , kulübün içinde bulunduğu sıkıntının giderilmesi için öncelikli olarak transfere engel olan borçların ödenmesi gerektiğini bildirdi .

Bu nedenle genel kurulda yaklaşık 10 yıl önce Siverek karayolunun Pirinçlik mevkisindeki 100 dönümlük arazinin bir hayırsever tarafından kulübe bağışlandığını anlatan Nurullah Edemen , şöyle konuştu : ``İmarı ve ifrazı olmayan , tapuda susuz tarla olarak görülen bu arazinin satılarak , transfer yasağına neden olan borçların ödenmesi için genel kuruldan yetki talep ettik . Aslında biz yönetim kurulu kararı ile de bu arazinin satışını yapabildik . Ancak genel kurulda delegelerin kararıyla bu yetkinin alınmasının daha doğru olacağını düşündük . Delegeler de düşüncemizi olumlu bularak , bu yetkiyi verdi . Ancak , bu iyi niyetli tavrımız bazı kişilerce farklı yönlere çekilerek , sanki kulüpten kişisel alacağımı kurtarmak için bu araziyi satacağım öne sürüldü . Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz . Amacımız , vergi , sigorta prim borçları ile futbolcu alacaklarının ödenmesidir . Benim kulübün önünü kapatma gibi bir durumum söz konusu değil . Olmayan bir şey için yapılan kurgu bizi çok üzdü . Hatta arsanın satışının yapıldığı öne sürüldü , bu yalandır , arsa satılmamıştır . 4 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen arsa üzerinde borç nedeniyle zaten 13 ayrı haciz vardır . Her şey kayıtlıdır , veremeyeceğimiz hiç bir hesap yoktur . ``Edemen , kendisi hakkında öne sürülen iddiaların iftira olduğunu , bununla ilgili hukuki yollara başvuracağını da sözlerine ekledi .

( ÖZ-ADA )
Kaynak: AA