Baba Erşek: 'çocuğumun Hastane Kapısında Ölmesi Acımı İkiye Katladı'

Şırnak`ın İdil ilçesinde rahatsızlanan ve sevk edildiği hastanede oda olmadığı iddiasıyla hastane kapısında bekleyen ambulansta hayatını kaybeden 2 yaşındaki Muhammed Erşek`in babası Abdulselam Erşek, çocuğum hastanenin içinde ölseydi bu kadar acı duymazdım ancak çocuğum hastane kapısında öldü" dedi.

Baba Erşek: 'çocuğumun Hastane Kapısında Ölmesi Acımı İkiye Katladı'
  Şırnak`ın İdil ilçesinde , rahatsızlandıktan sonra sevk edildiği hastanede boş oda olmadığı gerekçesiyle hastane kapısı önünde bekleyen ambulansta hayatını kaybeden Küçük Muhammed için Yeni Mahalle`deki evlerinin önünde taziye çadırı kuruldu . Taziye çadırında taziyeleri kabul eden acılı baba Abdulselam Erşek , " Çocuğum hastanenin içinde ölseydi bu kadar acı duymazdım ancak çocuğum hastane kapısında öldü " dedi . İdil Devlet Hastanesi`nde hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini iddia eden acılı babaAbdulselam Erşek , çocuğunun ilgisizlikten öldüğünü iddia etti .

Yaşanan olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan baba Abdulselam Erşek , Muhammed gece saat 23 . 00 kadar gayet sağlıklı bir şekilde evde oynuyordu ve onun hasta olduğunu gösteren bir halini de gece görmedik . Sabaha karşı çocuğun ağlama sesi ile uyandığımızda çocuğun ateşinin olduğunu ve biraz kustuğunu fark ettik . Çocuğun böyle olduğunu görünce hemen İdil Devlet Hastanesi acil servisine götürdüm . Acil servisteki doktorlar bize gündüz hastalara bakmadıklarını ve bir çocuk uzmanına çocuğumuzu götürmemizisöyledi . Biz de acil servisteki doktorların söylediği gibi hemen bir çocuk uzmanına başvurduk ancak önümüzde bekleyen çok hasta olduğu için bir müddet bekledim . Çocuğumun durumunun düzelmediğini görünce daha fazla dayanamayıp poliklinik girişindeki sekretere ; `çocuğumun çok hasta olduğunu ve bizi doktorla görüştürmesini` rica ettim ancak sekreter bize `herkes sizin gibi hasta . Siz de sıranızı bekleyin` deyince ben de bunun normal olduğunu düşündüm ve sıramda bekledim . Bir müddet daha poliklinik kapısındabekledikten sonra çocuğumu uzman bir doktora gösterebildim ve doktor çocuğun çok hasta olduğunu ancak hastalığının teşhis edilebilmesi için bu tetkikleri biran önce yapmamızı istedi . Fakat tetkikleri çekmemize ve çocuğun durumunun acil olmasına rağmen sonuçları öğleden sonra aldık ve hemen doktora gösterdik . Çocuğun çekilen tetkiklerinde hastalığının Meningokoksemi hastalığı olduğu , hastalığın bulaşıcı olduğunu ve çocuğun tam teşekkülü bir hastanede hemen tedavi altına alınmasının gerektiğini ve çocuğuacilen Batman , Mardin , Diyarbakır gibi bir yere götürmemizi istedi . Bunun üzerine ben de çocuğumun başka bir hastaneye doktor gözetiminde sevki için ambulans talebinde bulundum ve acil servisteki doktorlar 112 acil servisi arayıp ambulans istedi . Ancak istenilen ambulans saatlerce gelmeyince yaşadığım acı ikiye katlandı " dedi .

Saatler sonra beklenilen ambulansın gelmesiyle saat 19 . 00 sıralarında İdil`den Diyarbakır`a doğru yola çıktıklarını ifade eden baba Erşek , Diyarbakır`da Çocuk Hastanesi`ne geldiğimizde hastane yetkilileri `hastanede yer olmadığı için hastayı kabul etmeyeceklerini ve durumunuzdan bilgilerinin olduğunu ancak başka bir hastayı çıkarıp yerine sizin hastanızı alamayacağımızı` bize söyledi . Bizler çocuk hastanesi yetkilileri ile konuşurken çocuğum hastane kapısında ambulansın içinde hayatını kaybetti . Oğlumhastanenin içinde bile hayatını kaybetseydi fazla üzülmezdim . Ancak hastanenin kapısında öldü . Bir baba için bundan daha acı ne olabilir ki? " dedi .

Erşek ailesi yakınlarından Yeni Mahalle Muhtarı Selim Zeyneloğlu ise , küçük Muhammed`in ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum . Dünyada sağlık açısından en gelişmiş ülkelerden biri olmamıza rağmen böyle bir olayın yaşanması bizlere büyük bir acı ve üzüntü veriyor . Çocuğun hastanede beklediği yedi saat içerisinde , Amerika`ya ve dünyanın farklı bir ülkesine götürülebileceğini belirten Zeyneloğlu , Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter ve uçakların bulunuyor ancak ambulans helikopter talebimize rağmen bizegece olduğu için ambulans helikopterin havalanmayacağını söyledi .

İdil Devlet Hastanesi`nden bir sağlık ekibi Küçük Muhammed`in hastalığının bulaşıcı olmasından dolayı Erşek ailesinin yaşadığı eve gelip sağlık taraması yaptı . Yüzlerinde maskeyle önlem alan sağlık ekibi baba Abdülselam Erşek , anne Şükrüye ile çocukları , Hatice ( 10 ) , İbrahim ( 9 ) , Bünyamin ( 8 ) ve İrem`i ( 6 ) sağlık taramasından geçirdi .
Kaynak: İHA