Salon Hokeyi Bayan Milli Takımı, Avrupaşampiyonası'na Elmadağ'da Hazırlanıyor(fotoğraflı–görüntülü)ankara – 17.01.2012

22 Ocak tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası`na Ankara`nın Elmadağ ilçesinde hazırlanıyor.

Elmadağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezinde 4 gündür devam eden kampa 14 bayan sporcu ile 2 antrenör katılıyor.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Elmadağ Kaymakamı Resul Kır kampı ziyaret ederek, sporculara bir süre sohbet ettiler ardından da baklava ikramında bulundular.

Hokeyde son iki yılda çok büyük gelişmeler olduğunu ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ''Sporcu sayımız 7 bini geçti. 40'a yakın ilimizde faal olarak hokey oynanıyor. 52 ilde temsilciliğimiz var, yakın zamanda bu sayı daha da artacak.'' diye konuştu.

Tüm illeri gezdiğini ve hokeyin artık bilinen bir spor dalı olduğunu belirten Karakan, şöyle konuştu:''Avrupa şampiyonalarındaki başarılarıyla da artık hokey gündeme geliyor. Neden, çünkü Hokey Federasyonu bilindiği üzere 2002 yılında kuruldu. Yani 10 yıllık bir geçmişi var. Halbuki dünyaya baktığınız zaman 108 senedir olimpik bir branş. Fakat sporcularımız o ülkelerin takımlarına kök söktürüyor. Ciddi ülkelerle mücadele edeceğiz ama hedefimiz iyi bir derece elde etmektir. Şimdi erkek milli takımımızın da aynı tarihlerde Porto'da maçı var. Onlar şu an Almanya'da kamp yapıyorlar. Alman hocaların nezaretinde sporcularımızın çalışması çok önemli, çünkü bu ülke hokeyde çok ileri düzeyde.''Aksaray'da 30 sporcunun katılımıyla ilk kampı gerçekleştirdiklerini orada seçilen 14 sporcu ile yola devam ettiklerini dile getiren antrenör Mustafa Çakır da, ''Elmadağ Kamp Eğitim Merkezinde Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Herhangi bir olumsuz durumumuz yok. Nasip olursa iyi bir netice ile dönmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

(AB-FEV-MTE)
Kaynak: AA