Kültür ve Turizm Sakarya İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz: “çalışmalarımız Sonrasında Sakarya’da Turist Sayısında Gözle Görülür Bir Artış Bekliyoruz”

Kültür ve Turizm Sakarya İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, yürüttükleri çalışmaların ardından Sakarya’ya gelecek turist sayısında gözle görülür bir artış beklediklerini ifade ederken, 5 yıldızlı otellerin sayısının artmasının Sakarya’nın turizm potansiyelini yükselteceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Sakarya İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz: “çalışmalarımız Sonrasında Sakarya’da Turist Sayısında Gözle Görülür Bir Artış Bekliyoruz”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Türkiye’nin bu yıl rekor sayıda turisti ağırlayacağını açıklamasının ardından; Sakarya’nın turizmde ki potansiyelini değerlendiren Kültür ve Turizm Sakarya İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, yürütmüş oldukları çalışmalar ve beklentilerini ifade etti.Yorulmaz, “Marka Kent çalışmalarının devamı olarak Sakarya’yı; Güney ve Kuzey olarak iki ayrı parkura ayırdık. Bunun turistleri yönlendirmede çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Kuzey parkurumuzda Karasu ve Kocaali sahilleri, Acarlar Longozu gibi çok önem verdiğimiz noktalar mevcut. Ayrıca Maden Deresi, Şeyh Müslihiddin Camii gibi yerlerde turistlerin ilgisini çekebilir” dedi.Güney parkurunda Sapanca ve Taraklı’nın öne çıktığını belirten Yorulmaz, “Taraklı ilçemizde Osmanlı Mimarisini yansıtan yaklaşık 300 kadar ev var. Ancak bunlardan sadece 15 restore edildi. Şu anda gerek bakanlık nezninde, gerek il özel idaremiz ve STK’larımızın girişimleri ile restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bu ilçemizde açılacak olan Termal Kaplıcalar ilçenin turizm potansiyelini arttıracaktır. Taraklı bizim için son derece önemli bir turizm merkezi” diye konuştu.Sakarya’da 30 kadar yayla olduğunu dikkat çeken Yorulmaz, “Sakarya’da 2 adet yaylamızı pilot bölge olarak belirleyip, Sakarya’da yayla turizmini canlandırmak istiyoruz. İstanbul’dan ve Ankara’dan bir çok insan yayla turizmi için Karadeniz Bölgesine gidiyor. Biz burada ki vatandaşları çok daha yakınlarında bulunan doğa harikası yaylalarda ağırlamak istiyoruz. Bir Çiğdem Yaylasında, Dikmen Yaylasında, Acele Yaylasında büyük şenlikler düzenleyerek buraları tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.Yorulmaz ayrıca şunları kaydetti: “Sakarya’da 5 yıldızlı otellerimizin sayısı artıyor. Şu anda mevcut bazı otellerimizin görüşmeler yaptığı duyumlarını alıyoruz. Karasu Yolunun üzerinde bir firma 4 yıldızlı otel açmak konusunda bazı girişimlerde bulundu. Şu an Adapazarı’nda bir otelimiz inşaatına devam ediyor. Otellerimizin sayısı arttıkça Sakarya’nın turizm potansiyeli de yükselecektir”
Kaynak: İHA